Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gej info centar zove malinare na Paradu ponosa

rssBookmark and Share

13.09.2011. Autor : LGBT

Gej lezbejski info centar uputio je apel organizatorima Parade ponosa da pozovu malinare i sve obespravljene da se pridruže paradi.

Gej info centar zove malinare na Paradu ponosa

-Smatramo da je sramotno što državni organi ne dozvoljavaju malinarima da na ulici iskažu svoje nezadovoljstvo i zato LGBT zajednica treba da podeli svoj „privilegovani“ položaj i da pozove sve ugrožene, obespravljene i ponižene da nam se pridruže i svi zajedno zahtevamo svoja osnovna ljudska prava, kaže se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je "zbog raznih političkih faktora, Parada ponosa dobila „privilegovani“ položaj i LGBT zajednica je jedna od retkih koja u Srbiji na ulici može da zahteva svoja prava" i da smatra da tu „privilegiju“ treba solidarno podeliti sa drugima.

Nezaposleni, obespravljeni, osiromašeni, opljačkani, poniženi, svima nama je mesto na Paradi ponosa, jer bez obzira na sve imamo svoj ponos i ne dozvoljavamo da budemo ignorisani i gurnuti na margine ovog društva, ističe se u saopštenju.

LGBT pokret podseća da je na Zapadu često kroz istoriju podržavao radnički pokret i prava radnika i smatra da takva praksa treba da bude i u Srbiji.


#   homoseksualci   ljudska prava
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima