Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gej aktivista opet diskriminisan (VIDEO)

rssBookmark and Share

09.05.2014. Niška Tv - JužnaSrbija.Info

Gej aktivista Stefan Radović ponovo je, tvrdi, žrtva diskriminacije i to na Klinici za gastroenterologiju u Nišu.

Gej aktivista opet diskriminisan (VIDEO)

Iz Kliničkog centra demantuju navode 21-godišnjaka iz Kuršumlije i tvrde da svi pacijenti imaju isti tretman bez obzira na boju kože, pol, rasu ili seksualnu orijentaciju, prenela je večeras Niška Tv.

Stefan Radović je, kako kaže, ponovo doživeo nepravdu. Ovog puta na niškoj Klinici za gastroenterologiju.

On kaže da mu se zdravstveni radnik podsmevao pred kolegama što je ovog gej aktivistu pokolebalo da nastavi lečenje u ovoj zdravstvenoj ustanovi

Direktor Kliničkog centra u Nišu prof. dr Zoran Radovanović sastao se danas sa Radovićem kako bi razrešili problem. Radovanović napominje da medicinsko osoblje strogo poštuje Hipokratovu zakletvu i da nema govora o diskriminaciji pacijenata, objavila je ova niška regionalna televizija.

Predsednik Odbora za ljudska prava Dragan Đorđević ocenjuje da je tri nedelje pre najavljene Parade ponosa u Beogradu, diskriminacija LGBT osoba i dalje na veoma visokom nivou.

Radović je, ipak, odlučio da lečenje nastavi u niškom Kliničkom centru i očekuje da se slične neprijatnosti neće ponavljati.

Pogledajte ispodkompletan VIDEO prilog Niške TV:

Komentara: 0


#   Stefan Radović   Klinički centar Niš   Zoran Radovanović   homoseksualci   diskriminacija   Klinički centar   ljudska prava   Klinika za Gastroenterologiju   Gej parada   Dragan Đorđević
@tigerzoki @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima