Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na planini kod Babušnice pronađen mrtav gorštak u snegu

rssBookmark and Share

Babušnica 23.01.2017. Novosti

U babušničkom selu Štrbovac pronađeno telo Jovice Dimitrijevića (58), koji se smrzao u snegu. Telo jedva identifikovano, jer su životinje izgrizle lice i jednu ruku

Potraga je trajala dva dana
Potraga je trajala dva dana

U babušničkom selu Štrbovac, pronađeno je oskrnavljeno telo Jovice Dimitrijevića (58), koji je poslednji put viđen pre tri dana u seoskoj prodavnici.

Kako Novosti saznaju u Višem tužilaštvu u Pirotu, smrt je nastupila usled smrzavanja koje se desilo nakon što je zlosrećni gorštak iz nekog razloga pao u sneg sa staze koja od seoskog puta vodi ka njegovoj kući.

Dimitrijević je živeo sam,a komšije su se dale u potragu pošto ga nisu videle gotovo dva dana niti se iz odžaka njegove kuće vijorio dim. Potraga po planinskim smetovima, uz pomoć terenskih džipova babušničke Distribucije i Direkcije trajala je bezmalo dva dana. Telo je jedva identifikovano, pošto je nedostajao deo lica i jedna ruka je, pa se pretpostavlja da su ga oskrnavili seoski psi i šakali ili lisice i vukovi.

Identifikovale su ga komšije koje su u džepu ovog nesrećnika, koji je živeo od drvarenja i pečalbarenja, pronašle mobilni sa brojem na koji su ga obično zvali. Štrbovac je poslednje selo na putu od Ljuberađe prema Gadžinom hanu, na obroncima Suve planine i do njega se veoma teško stiže i usred leta. Nekada je po ovdašnjim mahalama živelo i do 150 ljudi, a sadaje gotovo opustelo.

V. Ć.

Komentara: 0


#   Babušnica   nevreme   sneg   smrzavanje   Štrbovac   Jovica Dimitrijević
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima