Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bagerom na srpske barikade

rssBookmark and Share

23.09.2011. Autor | Agencije |

Pripadnici Kfora iz baze kod Jarinja pokušali su da bagerom uklone barikadu od zemlje na kojoj su se nalazili lokalni Srbi. Vojnici Kfora su zatvorili alternativni putni pravac iznad prelaza Jarinje, a Srbi otvorili nov.

Bagerom na srpske barikade

Vojnici Kfora dovezli su bager na taj alternativni put koji su koristili Srbi, a koji je Kfor zatvorio. Srbi su kao odgovor na to podigli barikadu od zemlje i šljunka.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da je neprihvatiljvo da Kfor pokušava da zatvara alternativne puteve na severu Kosova.

-Neprihvatljivo je da Kfor, koji se u celoj ovoj situaciji ponašao statusno neutralno, pod određenim pritiscima sada pokušava da nam zatvara alternativne puteve kojima se srpski narod sa severa snabdeva i preko kojih ima komunikaciju sa centralnom Srbijom, rekao je Bogdanović.

-Komanda KFOR-a još uvek razmatra kako da deluje u vezi sa novim alternativnim putem kod Jarinja. KFOR se trudi da nađe rešenje "sa kojim mogu da žive obe strane, rekao portparol KFOR-a Ralf Adamec.

Srbi se u velikom broju okupljaju oko barikada zbog aktivnosti unutar baze KFOR-a, jer strahuju da bi mogla početi operacija uklanjanja barikada.

KFOR je privremeno odustao od uklanjanja barikada pošto se Srbi okupljaju kod barikada.


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima