Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bukti rat u Nišu za narko-tržište

rssBookmark and Share

Dušanova ulica 12.09.2016. M.Ristović, V.Novosti

Istraga o eksploziji bombe u kojoj je povređen Aleksandar Barjaktarević.
Povređeni Aleksandar navodno najavljivao napade na suparničku ekipu.

Foto arhiva: V.Novosti
Foto arhiva: V.Novosti

Aleksandar Barjaktarević (34), koji je nedavno u eksploziji auto-bombe u Dušanovoj ulici u Nišu izgubio levu nogu, postao je meta za likvidaciju u borbi za prevlast na narko-tržištu! Kako saznaju "Novosti", posle ubistva kik-boksera Miloša Savića (29), koji je juna 2014. izrešetan ispred teretane "Elid" u Nišu, pojedine krimi-grupe pokušavale su da zauzmu lidersku poziciju u gradu - pre svega u dilovanju narkotika.

Aleksandar je, navodno, najavljivao obračun sa nekim niškim kriminalcima, pa postoji mogućnost da su ga oni preduhitrili.

- Eksplozivna naprava "na potez" bila je postavljena pod levi prednji točak belog "golfa", ispod motora, i to je spaslo i Aleksandra i prolaznike u Dušanovoj ulici - kaže naš izvor blizak istrazi. - Glavni udar detonacije je podneo motor, ali oštećenja na njemu i okolnim parkiranim automobilima potvrđuju da je bila postavljena paklena naprava jake razorne moći. A da je bila montirana ispod sedišta ili u samom vozilu, vozač bi sigurno stradao.

Niška policija je dobila snimke sigurnosnih kamera iz lokala u Dušanovoj ulici, koje bi eventualno mogle da otkriju ko je i kada postavio eksploziv pod "golf". Rasplet ovog slučaja mogla bi i da ubrza i eventualna spremnost teško povređenog Aleksandra da pomogne policiji u istrazi. Međutim, zasad nije poznato da li će on ukazati na moguće atentatore i osobe sa kojima je u sukobu, a koji su bili spremni da ga ubiju.

Izvesno je i da se Barjaktarević plašio za svoju bezbednost, jer pre izvesnog vremena promenio prezime. A kao Aleksandar Anđelković je od ranije poznat policiji. 

VEZA SA BELVILOM

Policija istražuje i da li eksplozija u Dušanovoj ulici eventualno povezana sa likvidacijom Aleksandra Stamenkovića (44) u beogradskom naselju Belvil. Njih dvojica navodno su bili u sukobu. Aleksandar B. je, prema nezvaničnim saznanjima, svojevremeno imao sukob sa ubijenim kik-bokserom Milošem Savićem.

RANIJE OSUĐIVAN

Aprila 2011. godine u niškom Višem sudu, Aleksandar B. je bio u odsustvu nepravosnažno osuđen, sa još tri pajtaša, na tri godine zatvora. Oglašen je krivim za pomaganje u izvršenju krivičnog dela - ubistva Nišlije Marka Pavlovića (22), koje se dogodilo 6. aprila 2008. u Mokranjčevoj ulici.


#   policija   droga   narko-diler   automobili   rat   eksplozija   Miloš Savić   tržište   Dušanova ulica   6. april   Aleksandar Barjaktarević   Marko Pavlović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima