Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Čopor krvožednih vukova sišao s planine i kolje sve živo, stanovništvo u strahu!

rssBookmark and Share

29.10.2012. Izvor: Telegraf

Čopor besnih i opasnih vukova napao je stado ovaca i zaklao više od 20 životinja, vlasnika Dobrivoja Janačkovića, nedaleko od sela Temska na Staroj planini. Napad se dogodio u blizini kuća, u kojima živi uglavnom staro stanovništvo, koje je sada u strahu od krvoločnih životinja!

Čopor krvožednih vukova sišao s planine i kolje sve živo, stanovništvo u strahu!

Razularene životinje napale su stado usred dana u mestu Bukovica, nedaleko od naseljenog mesta Temska. Supruga vlasnika stada, Zorica, kaže da ovako krvoločan napad vukova ne pamte ni najstariji Temštani.

- Vukovi su upali u stado od 130 ovaca i munjevitom brzinom zaklali 20 ovaca, a desetak teško ranili, od kojih je do sada pet umrlo – objašnjava preplašena Zorica za Telegraf.

O tome kolika opasnost preti stanovništvu ovog planinskog sela svedoči i činjenica da je vlasnik stada u vreme napada, svega 200 metara dalje, popravljao kolibu za zimu!

- Suprug se, da nevolja bude veća, u vreme napada nalazio na možda 200 metara od stada gde je sa jednim drugarom popravljao staru kolibu i spremao je za zimu. Da nismo imali velike šarplanince, vukovi bi sigurno zaklali još mnogo više ovaca – kaže Zorica.

Ona dodaje da su se ostale ovce razbežale po planini, zbog čega su u još većoj opasnosti.

- Ne znamo ni šta se desilo sa šarplanincima jer se suprug trenutno nalazi na planini gde traga za preživelim ovcama, koje su u manjim grupicama pobegle i raštrkale se po planini – ispričala nam je Zorica.


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima