Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Deda otpočeo štrajk glađu zbog unuka

rssBookmark and Share

29.09.2011. Autor : S.R. | Foto : Kurir

Uz pratnju policije Centar za socijalni rad u Prokuplju oduzeo je dvoje dece porodici Mitrović, jer su mališani, kako ''Južna Srbija'' saznaje, bili zanemarivani od strane roditelja i ugroženi stambeno i materijalno.

Deda otpočeo štrajk glađu zbog unuka

Jablan Mitrović (73) iz Mađara kod Prokuplja započeo je štrajk glađu i žeđu ispred zgrade višeg suda u tom gradu, tražeći da mu Centar za socijalni rad vrati unuke Miroslava (10) i Milana (5) , kako nam je potvrđeno u prokupačkom centru za socijalni rad deca su smeštena u hraniteljsku porodicu jer su bila ugrožena stambeno i materijalno, sem toga kako saznajemo mališani su bili zanemarivani od strane porodice na šta je socijalni centar već dve godine ukazivao roditeljima pa čak i samom dedi koji je otpočeo štrajk.

- Jesmo siromašni,ali imamo za hleb - kaže Jablan, naglašavajući da od štrajka neće odustati sve dok mu centar za socijalni rad ne vrati unuke.

Deca koja su oduzeta smeštena su u hraniteljsku porodicu, gde imaju sve neophodne uslove koje u svojoj porodici nisu imali.

Inače,  kako nam je rečeno deca su sa porodicom i dedom živela u kući letvari a jedini prihod im je bio Kosovski dodatak.

Njihovi roditelji su zbog posla u nadnici gotovo stalno bili odsutni od kuće zbog čega je ovo dvoje mališana bilo prepušteno sedamdesettrogodišnjem dedi Jablanu koji se i ako star starao o deci.

Jablana Mitrovića koji od srede štrajkuje glađu i žeću ispred zgrade višeg suda u Prokuplju danas je posetio i dežurni socijalni radnik, ali kako saznajemo u ovoj službi Mitrović nije želeo da razgovara sa socijalinim radnikom i odbio je svaku dalju saradnju sa ovom službom.

 


#   rad   štrajk   Centar za socijalni rad   štrajk glađu
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima