Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Devize na Horgošu

rssBookmark and Share

18.10.2011. Autor : S.Radović |

Zajedničkim radom carine i policije, na graničnom prelazu Horgoš, sprečena su četiri devizna prekršaja čija je ukupna vrednost 222.000 evra.

Devize na Horgošu

Carinici su na izlazu iz Republike Srbije nakon rutinskih pitanja odlučili da automobil marke ''Mercedes'', bačkopalanačkih registarskih oznaka, detaljno pregledaju u garaži na graničnom prelazu.

U automobilu su se nalazila tri srpska državljanina, dva muškarca i žena, iz Bačke Palanke, Subotice i Čelareva.

Nakon detaljnog pregleda otkriveno je da se ispod prednjih sedišta krije suma od 59.000 evra, ličnim pretresom vozača u jakni je pronađeno još 82.000 evra, dok se u ručnoj torbici suvozača i torbi njegovog prenosivog računara nalazio iznos od 51.000 evra. Potom je i u unutrašnjem džepu jakne njihove saputnice pronađeno još 50.000 evra.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je ostatak pronađenih deviza, ukupno 215.000 evra, zadržano do okončanja prekršajnog postupka.

U dugom automobilu, u kome se nalazila žena sa dvojicom saputnika takođe je otkriven devizni prekršaj. Ispostavilo se da je reč o majci suvozača iz prethodnog automobila. Kao i u prethodnom slučaju svim putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je ostatak od 7.000 evra privremeno zadržan.


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima