Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Devojčici slomio lobanju udarcem automobila, pa pobegao

rssBookmark and Share

Aleksinac 15.05.2017. Narodne novine, Belami, Južna Srbija Info

Osmogodišnja devojčica M.J. teško je povređena u saobraćajnoj nezgodi nadomak svoje kuće u Ozrenskoj ulici u Aleksincu dok se vraćala iz škole.

foto: Belami
foto: Belami

Tragedija se dogodila u petak popodne, pod još nerazjašnjenim okolnostima jer neposrednih očevidaca nema iako je sa detetom bila njena majka Aleksandra Jovanović. Prvi rezultati istrage ukazuju da je devojčicu oborilo vozilo usled čega je zadobila prelom lobanje i potres mozga pa je zadržana na lečenju na Klinici za neurohirugiju niškog Kliničkog centra.

Detetovi roditelji veoma su zabrinuti za njeno zdravlje ali i uznemireni jer još ne znaju šta se zapravo sa njom desilo.

„Ulica u kojoj živimo je veoma prometna, uska je i nema trotoara pa je za pešake veoma rizična. Baš iz tog razloga uvek sačekam ćerku kada se vraća iz škole što sam uradila i u petak. Pritrčala mi je i pohvalila mi se da je dobila peticu iz srpskog. Nastavile smo putem zajedno, ona je čavrljala a kada smo došle do komšijskog dvorišta htela je da ubere ružu koja je virila iz ograde. Rekla sam joj da ću joj ja ubrati cvet da se ne bi povredila zbog trnja. Dok sam brala ružu bila sam joj okrenuta leđima, to je trajalo nekoliko sekundi.. Sledeće što sam videla bilo je moje dete na betonu bez svesti“, opisuje tragediju očajna majka.

Sticajem okolnosti tada je ulicom prošla policija pa je Aleksandra od patrole zatražila da pozovu Hitnu pomoć.

„Komšija je pritrčao sa flašom vode, umila sam je, dozivala sam je imenom… Osvestila se ali je stenjala, bilo mi je odmah jasno da je povređena. Prebačena je u nišku bolnicu gde smo saznali da joj je polomljena lobanja. Teši me to što je bila komunikativna, nije znala šta joj se desilo ali nas je prepoznala, znala je da kaže kako se zove i u koji razred ide. Strašno smo uznemireni, ne mogu da jedem, da spavam, strahujem za njen život neprestano“, priča Aleksandra i dodaje da jedva čeka ponedeljak u nadi da će joj biti dozvoljeno da obiđe ćerku.

Ono što muči detetove roditelje je to što ne znaju kako je došlo do nesreće.

„Očekujem da policija utvrdi šta se sa mojim detetom desilo. Razumem da svakom može da se dogodi da izazove saobraćajnu nezgodu ali želim da znam zašto čovek koji je povredio moje dete nije stao, da li se uplašio, da li je bio pijan .. U svakom slučaju ovo je opomena za nadležne da zaštite pre svega decu koja prolaze ovom ulicom. Tu je vrtić, Pedagoška škola a vozi se brzo, nema saobraćajnih znakova, ležećih policajaca niti bilo kakve signalizacije koja bi zaštitila pešake“, napominje devojčicin otac Saša.

Identifikovan vozač

Policija je potvrdila da je u toku utvrđivanje svih okolnosti ovog dogadjaja, ali bez iznošenja detalja o nesreći. Međutim, prema nezvaničnim saznanjima, identifikovana je osoba za koju se sumnja da je izazvala nezgodu u kojoj je povređena devojčica. Prema prvim informacijama radi se o vozaču kamiona.

U niškom Kliničkom centru nisu hteli da iznose detalje detetovog zdravstvenog stanja s obzirom na to da se radi u maloletnom licu već su samo potvrdili da je ono trenutno stabilno.Ud

 D. K.

Komentara: 0


#   Aleksinac   Klinički centar Niš   policija   saobraćajna nezgoda   vozači   kamioni   M.J.
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}