Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Elektromonter preživeo strujni udar

Bookmark and Share

02.09.2011.

Elektromonter Nikola Grujić preživeo je strujni udar kada je na visokonaponskom stubu pokušao da isključi napajanje jednog domaćinstva neredovnih platiša, rekli su danas u Elektrodistribuciji u Prokuplju.

Elektromonter preživeo strujni udar

PROKUPLjE - Kako su rekli agenciji Beta, nesreća se dogodila u selu Babin Potok u blizini Prokuplja kada je elektromonter pokušao da sa elektromreže na visokonaponskom stubu isključi napajanje domaćinstvu iz tog sela.

- Tek što je primakao alat žici kroz koju prolazi struja, desio se udar i Nikola se onesvestio u korpi - kazao je agenciji Beta jedan od kolega elektromontera.

Prema rečima njegovog kolege, Grujić verovatno od bljeska Sunca nije primetio elektropražnjenje iz visokonaponske mreže, pa je ponovo pokušao da iseče kabl i doživeo strujni udar.

Kolegu u nesvesti, koji je preživeo udar od 10.000 volti, odmah su prebacili u Hitnu službu u Prokuplju gde je lekar konstatovao da nije životno ugrožen.

Kako je saopšteno, pretpostavlja se da je električara od smrti spasila korpa u kojoj je radio i da je visokonaponska struja prešla na nju, pa na vozilo i u zemlju.

U Elektrodistribuciji u Prokuplju su kazali da je u toku službena istraga nesreće, a formirana je i komisija koja radi na utvrđivanju odgovrnosti radnika.


#   preživeo   životno ugrožen   Babin Potok   strujni udar
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima