Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kamenovan autobus sa Srbima

Bookmark and Share

04.09.2011. Autor : Agencija TANJUG

Autobus koji je prevozio Srbe iz Kraljeva u Pećku patrijaršiju kamenovan je jutros u neposrednoj blizini ove srednjovekovene svetinje, nema povređenih, a pričinjena je materijalna šteta.A Nešto pre ponoći u Zubinom Potoku se čula jaka detonacija i pucnji iz automskog oružja.

Kamenovan autobus sa Srbima

Vozač autobusa Aleksandar Ćirović rekao je da je na autobusu pričinjena materijalna šteta, ali da niko od 36 putnika nije povređen.

-Bili smo u pratnji policije, kada je kamenica udarila u gornji deo šoferšajbne autobusa, rekao je Ćirović i dodao da se incident dogodio na 600-700 metara od ulaza u Pećku patrijaršiju.

Prema njegovim rečima, incident je prijavljen policiji.

I regionalni portarol Kosovske policijske službe Zećir Keljmendi rekao je da je incident prijavljen policiji, i da je otvorena istraga.

Keljmendi je precizirao da je incident prijavljen jutros oko 07.30 časova, ne navodeći lokaciju gde se tačno dogodilo kamenovanje.

U Pećkoj patrijaršiji je danas ustoličen protosinđel Jovan  za episkopa lipljanskog.

Svetu arhijerejsku liturgiju služio je patrijarh srpski Irinej, a hirotonisanju su prisustvovali zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić, ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović, kao i izaslanik predsednika Srbije Mlađan Đorđević i komandant Kfora, nemački general Erhard Biler.

Alternativni putni pravci koji sever pokrajine povezuju sa Novim Pazarom i dalje su u blokadi.

Meštani Izvora i Banjske noć su proveli na barikadama koje postavili na deonicama koje povezuju sever Kosova i Metohije sa Novim Pazarom kao odgovor na akciju vojnika Kfora koji su u subotu posle podne blokirali taj putni pravac.

Nešto pre ponoći u Zubinom Potoku se čula jaka detonacija i pucnji iz automskog oružja.

Eksplozija se čula u 23.40 minuta, kao i rafal iz automatskog oružja, a za sada nije poznata lokacija na kojoj je došlo do ekslozije i nema informacija da je bilo ko povređen.

Jake snage Kfora su i jutros prisutne na blokadi kod mesta Izvor.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović razgovaraće danas u Pećkoj patrijaršiji sa komandatom Kfora Erhardom Bilerom i šefom UNMIK - a Robertom Sorensonom.

Bogdanović je rekao da će glavna tema razgovora biti situacija na severu Kosova.


#   Ivica Dačić   materijalna šteta
@DacicIvica @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima