Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kristina pronađena u Bosni i Hercegovini, vraćaju je kući

rssBookmark and Share

Aleksinac 24.08.2015. Aleksinac.Net

Trinaestogodišnja Kristina Mašić iz Aleksinačkog Rudnika, koja je nestala 17. avgusta iz doma svoje sestre Lidije, pronađena je danas u Bosni i Hercegovini.

Kristina pronađena u Bosni i Hercegovini, vraćaju je kući

Kako prenose bosanski mediji, u toku je njeno dovođenje u Srbiju. Devojčica je živa i zdrava, a prema prvim informacijama, nije bila prisilno odvedena.

Ona je, oko podneva, pronađena u Kaknju.

Njen nestanak prijavljen je 18. avgusta kada je krenula policijska potraga.

Kristina im se nije javljala, pa su se njeni roditelji zabrinuli da joj se nešto nije dogodilo. U ponedeljak se oko 23 časa rodbini kratko javila telefonom da kaže da je u Nišu i da će doći ujutro. Od tada joj se gubi svaki trag. Kristina je dan ranije došla sa babom iz Nemačke, gde je bila u poseti roditeljima.

Roditelji ne dolaze
Kristinina sestra Lidija je za "Vesti" rekla da su mnogi mediji pogrešno javili da će njeni i Kristinini roditelji doći iz Nemačke u Srbiju.
- Neko koristi našu muku i neizvesnost i poigrava se kroz novine i na televiziji. Pojedini novinari objavljuju svašta, a oči im nismo videli. Majka je u Nemačkoj sa statusom azilanta i kad bi odlučila da dođe u Srbiju, ne bi mogla da se vrati. Otac je zaista bolestan i svako putovanje bilo bi veoma rizično po njega - rekla nam je Lidija.

- Krišom je uzela svoj pasoš koji se nalazio kod naše babe, a zatim je u utorak pola sata posle ponoći iz Srbije prešla na teritoriju BiH - kaže njena rođena sestra Lidija. - Nije nam poznato sa kim je prešla granicu.

Policija je odmah, posle prijave nestanka Kristine, raspisala objavu i započela potragu. Devojčica je na sebi imala kratku crnu haljinu i bluzu sa žutim šarama.

Prema pisanju medija, neki meštani su ispričali da su Kristinu videli u 19.20 kako ulazi u međugradski autobus, a devojčica se oko 22 sati javila ukućanima i rekla da je u Nišu i da će malo zakasniti, ali da se sigurno vraća. Međutim, budući da nije stigla ni do ujutro, njeni deda Vjekoslav, sestra Lidija i zet Igor, s kojima je Kristina živela u Aleksinačkom Rudniku, prijavili su policiji njen nestanak.

U toku je rasvetljavanje svih okolnosti koje su dovele do nestanka devojčice.

Potraga je išla preko Interpola, a na lociranju su učestvovali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Federalni kanton Sarajevo.

 


#   Aleksinac   Aleksinački Rudnik   nestanak   gradski autobus   Interpol   Kristina Mašić   Bosna i Hercegovina
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima