Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Krivična prijava za bivšu načelnicu gradske uprave

rssBookmark and Share

08.08.2013. Autor: T.Stevanović

Pripadnici leskovačke kriminalističke policije u Leskovcu u toku dana u sredu 7.avgusta,tekuće godine, podneli su Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu krivičnu prijavu protiv Jadranke M. (61) iz Leskovca, doskorašnje načelnice Gradske uprave za urbanizam i komunalno-stanbene poslove u ovom gradu a zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila više krivičnih dela teške zloupotrebe službenog položaja.

Krivična prijava za bivšu načelnicu gradske uprave

Osumnjičena Jadranka  se tereti , kako stoji u zvaničnom saopštenju leskovačke Policijske uprave, da   je u svojstvu odgovornog lica ove  gradske uprave omogućila dobijanje rešenja o lokacijskoj dozvoli i izdala povoljne urbanitičke uslove preduzeću iz Begrada za izgradu hotela na leskovačkom elitnom izletištu „Pašina česma“. Ona je to učinila iako nije pre toga pribavila potreben dokaze posebno o uplati naznačene takse od  307.393  dinara.

Leskovačka policija osnovano suimnja da je ova eks-načelnica inače bliska saradnica uhapšenog bivšeg gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića – Bojte i lidera  gradskog odbora Demokratske stranke u ovome gradu izdala upotrebnu dozvolu za dograđeni i rekonstruisani objekat uz Leskovcu  na elitnom prostoru Trga revolucije iako je prilikom tehničkog pregleda objekta nadležna komisija konstatovala da radovi nisu izvedeni u skladu sa glavnim projektom i raspoloživom planskom dokumentaciojom, jer je izgrađena površina veća  od projektovane za oko 127kvadrata.

Leskovački policajci takođe osnovano sumnjaju da je ona , a takođe stoji u pomenutom saopštenju,  kao investitoru  vlasniku ovdašnje građevinske kompanije za kojim  je inače , nezvanično saznajemo, raspisana policijska poternica izdala rešenje kojim se odobrava izvođenje radova  na adaptaciji i prenameni  poslovnog prostora objekta Doma Sindikata u Leskovcu, a bez predhodnog pribavljanja urbanističkih uslova i mišljenja iz Javnog preduzeća Direkcije za urbanizam i izgradnju grada Leskovca.

Tragom ove vesti kontaktirali smo nekolicinu  uglavnom starijih Leskovčana i gotovo svi se slažu u jednom da se u Leskovcu neznanjem ili  nemarnošću odgovornih  „stručnjaka“  iz predhodne kaolicije na vlasti stvorio urbanistički haos u ovome gradu, a da je od mnoštvo udarnih rupa na uličnom kolovozu gotovo i nemoguće proći leskovačkim perifernim ulicama ističući: „Novci su potrošeni a udarne rupe su nam ostale“…


#   policija   udarne rupe
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima