Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kuršumlija: Dečak preživeo komu

rssBookmark and Share

29.09.2011. Autor : S.R. |

Stevan Dimić (18) iz Kuršumlije, koji je nakon teške saobraćajne nesreće u selu Barlovo duže vreme bio u potpunoj komi sa dijagnozom ''neizvesno'' na Hiruškom odeljenju u Kliničko bolničkom centru u Nišu, oporavio se i sada se oseća znatno bolje.Za njegov život borio se tim lekara na hiruškom odeljenju Kliničkog centra u Nišu i uspeli su da se izbore.

Kuršumlija:  Dečak preživeo komu

-Stevanovo trenutno stanje je znatno bolje, on se polako vraća svojim redovnim životnim aktivnostima ali zbog ozbiljnosti povreda i stanja u kojem je bio još neki period će biti pod stalnim nadzorom lekara specijalista, kaže za ''Južnu Srbiju'' izvor iz Kliničkog centra u Nišu.

-Stevan Dimić (18) je u Kliničkom centru u Nišu dopremljen sa teškim povredama tela i glave, on se u stanju kome nalazio na odeljenju grudne hirurgije zbog krvarenja u plućnoj maramici , potsesio je dr. Aleksandar Bogdanović sa niške hirurgije.

U trenutku nesreće, kada je automobil "BMV", kojim je upravljao Stevan Dimić, zbog velike brzine i skretanja sa puta, prevrnuo na krov, u vozilu se nalazilo još petoro mladih.

Od posledica povreda na licu mesta smrtno je stradala 16-godišnja Tamara Milosavljević iz Ćuprije, dok je nakon šestodnevne teške kome u Kliničkom centru u Nišu preminula devetnaestogodišnja Ivana Milosavljević.

Automobil marke "BMV" Stevanu Dimiću koji je bio za volanom nekoliko dana pre tragedije kupio je otac Nebojša koji već sedam godina radi u Švajcarskoj.

Naš izvor kaže da se borba vodi za svakog pacijenta. Bolesnik se intenzivno leči dokle god ima izgleda da se vrati nekom normalnom životu. Jedino se ne tretiraju pacijenti koji su u komi izazvanoj zloćudnim tumorima mozga ili nakon upucavanja, gde su razoreni veliki delovi mozga. Takvi pacijenti se ne bude iz kome.

 


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima