Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Međarčevom bratu kućni pritvor i nanogica

rssBookmark and Share

27.09.2014. Blic

Vlasniku i direktoru preduzeća „Vodogradnja“ Zoran Ljubić iz Pukovca - bratu predsednika opštine Doljevac Gorana Ljubića Međarca, koji se predao policiji 18.septembra, određen je kućni pritvor uz elektronske mere nadzora.

Međarčevom bratu kućni pritvor i nanogica

Zoran Ljubić se sumnjiči da je sa još 11 osoba učestvovao u mahinacijama kojima su budžeti Srbije i Doljevca oštećeni za 40 miliona dinara zbog čega je za njim bila raspisana i poternica.


-Rešenjem sudije za prethodni postupak Zoranu Ljubiću je ukinut pritvor, u koji je sproveden odmah posle predaje, i određena je mera zabrane napuštanja stana koji se nalazi u njegovoj u privatnoj kući u selu Pukovac, bez odobrenja suda.



Doneta je i mera elektronskog nadzora uređajem za lociranje, kako bi se kontrolisala ova zabrana, kaže portparol suda Tamara Cvetanović Savić. Ona kaže da je Zoran ljubić upozoren da može biti vraćen u pritvor ako prekrši ovu zabranu.

Kako je naš list pisao, Zoran Ljubić bio je u bekstvu od 9.aprila a poternica za njim raspisana je 27.maja ove godine. Zoranov brat Goran, takođe je jedno vreme bio nedostupan organima gonjenja ali se predao tužilaštvu 22.aprila, nakon čega je ubrzo i pušten da se brani sa slobode.


Međarac se sumnjiči da je bez odobrenja Ministarstva poljoprivrede „Vodogradnji“ dozvolio da besplatno eksploatiše zemljište u Malošištu koje je isporučivano Gradskoj deponiji u Nišu, čime je navodno oštetio opštinu za 22,3 miliona dinara a Zoran Ljubić i da je, pored ostalog, oštetio republički budžet za 2,56 miliona dinara jer od 2008. do 2012.godine „Vodogradnja“ nije uplatila vodoprivrednu taksu za izvađeni šljunak iz Južne Morave.



Zoran se sumnjiči i da nije platio 16,5 miliona dinara poreza na kapitalnu dobit. On se tereti da je nakon kupovine zemljišta za 400.000 dinara koje je prodao za milion evra, pokušao da izbegne porez tako što je prikazao da nema rešeno stambeno pitanje pa je kupio kuću za manje od 50.000 evra a naveo da je platio 1,2 miliona evra.


#   Goran Ljubić   Zoran Ljubić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima