Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Marić: Nema ugroženog stanovništva na Staroj planini

rssBookmark and Share

Stara planina 28.10.2019. Južna Srbija Info

Zarad istinitog informisanja javnosti, načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić istakao je još jednom da nema ugroženog stanovništva niti domaćinstava u požaru, koji je izbio juče oko 13 časova u mestu Vražja glava na Staroj planini i čija je lokalizacija još uvek u toku.

Ilustracija
Ilustracija

„U ovom trenutku na intervenciji je  angažovano 90 vatrogasaca – spasilaca  i više od 30 vozila iz Vatrogasno-spasilačkih jedinica Pirot, Dimitrovgrad, Babušnica, Niš, Zaječar, Leskovac, Smederevo, Pančevo i Beograd. Gašenje požara otežava nepristupačan teren i velika nadmorska  visina, jer je reč o preko 1.900 metara, dok zbog velike zadimljenosti i dalje nema uslova za gašenje požara iz vazduha, odnosno za angažovanje letelica“, rekao je Marić, napominjući da se neprekidno prate uslovi na terenu.

On je dodao i da su pripadnici Sektora u kontaktu sa kolegama iz Bugarske, s obzirom da je požar izbio na bugarskoj strani odakle se proširio na teritoriju Republike Srbije i da jedna desetina od ukupnog požara bukti na teritoriji naše zemlje.


#   Stara planina   požar   Predrag Marić   sektor za vanredne situacije   Vražja glava
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima