Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Petarda dečaku iz Bora raznela ruku

rssBookmark and Share

Bor 13.01.2015. Belami, Južna Srbija Info

Devetogodišnji Milan Jovanović iz Bora zadobio je stravične povrede ruke prilikom eksplozije petarde koju je pronašao na ulici.

Niš: Petarda dečaku iz Bora raznela ruku

Dečak je hitno operisan na Dečjoj hirurškoj klinici u Nišu gde su mu lekari uklonili oštećeno tkivo i sada se dobro oseća.

Mališanova majka Nataša Jovanović kaže da joj je sin kazao da mu je petarda pukla u ruci.

Sve se to dešavalo u nedelju popodne u ulici Crnovrške brigade, nedaleko od našeg stana. Marko se sa ostalom decom iz komšiluka igrao. Kako mi je kazao, našli su tu petardu pa su odlučili da je zapale. Jedan od dečaka mu je dao upaljač, on je zapalio ali je eksplodirala pre nego što je uspeo da je baci-priča uplakana žena.

Marko se na vratima stana pojavio krvav i u šoku.

Cela šaka mu je bila krvava, a on je bio prestravljen Odmah smo ga odveli u Hitnu pomoć u Boru. Beskrajno sam im zahvalna što su shvatili da je povreda mnogo teška i odmah nas uputili u Niš. Ovde nas je dočekao spreman lekarski tim, Marka su operisali direktorka klinike Anđelka Slavković i plastični hirurg Predrag Kovačević i spasili mu ruku. Zadobio je teške povrede palca i domalog prsta, jedan deo tog prsta više nema, ali su me doktori ubedili da je najgore prošlo-kaže Nataša.

Zoran Radovanović, direktor niškog Kliničkog centra zahvalio je kolegama iz Bora što su ih obavestili da im stiže pacijent sa teškom povredom, pa se lekarski tim spremio za hitnu intervenciju.

Petarda je oštetila meka tkiva na dva prsta, ali su koštane strukture bile očuvane. Urađen je složen operativni zahvat, povezana su iskidana tkiva i nadamo se da će sa dečakom biti sve u redu. Još 48 sati će biti intenzivno praćen kako bi se uočile eventualne komplikacije-rekao je Radovanović.

Prema prvim informacijama, radi se o petardi pod nazivom „dinamit“ koji je i dobila zbog izuzetne jačine.

 

 


#   petarde   Bor   Zoran Radovanović   Dečja klinika   Anđelka Slavković   dete   povrede   Predrag Kovačević   Nataša Jovanović
@tigerzoki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima