Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Očajni otac:Zelenaši su mi razneli sina!

rssBookmark and Share

28.01.2013. Autor: Kurir

Đorđe Stojanović (32), vlasnik menjačnice „Cekin“, ubijen je juče oko 6.55 sati u strahovitoj eksploziji paklene naprave postavljene ispod njegovog „fijat punta“! O silini eksplozije svedoči i podatak da je uništena prodavnica obuće u blizini i da su oštećeni stanovi na sva četiri sprata obližnje zgrade, kao i nekoliko parkiranih automobila.

Očajni otac:Zelenaši su mi razneli sina!
Prema rečima Kurirovog sagovornika bliskog istrazi, u policiji ne sumnjaju da iza jučerašnjeg ubistva stoji profesionalac!

- Ubijeni Stojanović je nedavno prešao u stan kod roditelja svoje supruge. Poznato nam je da je imao problema zbog ljudi kojima je dugovao novac, s nekima od njih vodio je i sudske sporove. Pretpostavljamo da je zbog toga i otišao od kuće i sklonio se kod ženine rodbine. Najverovatnije su ga našli po vozilu koje je parkirao ispred zgrade. Zasad ne znamo koji je eksploziv upotrebljen. Verovatno je reč o TNT ili o plastičnom eksplozivu velike razorne moći - rekao je sagovornik Kurira.

Zvonko Stojanović (59), otac ubijenog Đorđa, rekao je za Kurir da je motiv ubistva novac koji su od Đorđa iznuđivali kamatari po nadimcima Pele, Drda i Bucko!

- U zelenašenje su umešani i neki niški policajci, pa i jedan pripadnik Žandarmerije koji je došao s policajcem da uteruje dug u našoj kući! Sve je počelo pre nekoliko godina kada je Đorđe, želeći da svojoj porodici obezbedi bolji život, pozajmio manju svotu novca od jednog kamatara.

Kad nije uspeo na vreme da vrati pozajmicu, zadužio se kod drugog kamatara, a oni su mu tražili kamatu i do 80 odsto na mesečnom nivou. Na kraju su nam, posle suđenja, uzeli sve, pa i kuću! U subotu sam razgovarao sa sinovima Đorđem i Milošem, rekao im: „Neka ste vi meni živi i zdravi, počećemo ponovo posao iz barake.“ Sada je Đorđa eksplozija pretvorila u prah i nikada ga više neće biti - pričao je neutešni Zvonko.

On je dodao da je Đorđe pre nekoliko dana Unutrašnjoj kontroli Policijske uprave u Nišu predao disk i izveštaje koji, navodno, dokazuju povezanost policije sa zelenašima.

- Verujem da je to bio okidač za podmetanje bombe. Odlučili su da ga ućutkaju, a ja sada strepim za život mlađeg sina!

Komšije: Bilo nekoliko detonacija

Iz potpuno uništenog i izgužvanog „punta“ Stojanovićevo telo izvukli su vatrogasci, a stanari kažu da je eksplozija bila strahovita. Komšinica Violeta N. trenutak pre eksplozije prišla je prozoru.

- Začuo se najpre jedan strahovit prasak, a onda još nekoliko eksplozija. Nama i komšijama popucali su prozori i staklo po sobama, ali srećom niko nije povređen - rekla je Violeta N.

Daljinski aktiviran?

Izvor Kurira kaže da je eksplozivna naprava najverovatnije je daljinski aktivirana u momentu kad je Stojanović ušao u vozilo, mada je moguće da je i sam Stojanović aktivirao upaljač kad je pokušao da startuje kola.


#   Zvonko Stojanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima