Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pacijent umro posle tuče na odeljenju psihijatrije

rssBookmark and Share

Gornja Toponica 27.05.2014. Kurir

Pacijent psihijatrijske bolnice u Gornjoj Toponici V. V. (80) iz Sokobanje preminuo je u niškoj neurohirurškoj klinici od povreda zadobijenih u tuči sa D. I. iz Vranja, takođe psihijatrijskim bolesnikom.

Pacijent umro posle tuče na odeljenju psihijatrije

Incident se dogodio 5. maja u prijemnom muškom odeljenju psihijatrijske bolnice, kad je D. I. tokom koškanja odgurnuo V. V., koji je udario glavom u dovratak. Nakon 18 dana provedenih na lečenju, V. V. je umro zbog krvarenja u mozgu

Došao pet dana ranije

Nastradali starac je u psihijatrijsku bolnicu primljen pet dana pre incidenta jer je pokušao da udavi suprugu.
- Bio je smešten na prijemno odeljenje, gde boravi 40 ljudi, među kojima je bio i D. I., koji je hospitalizovan zbog hronične šizofrene psihoze. Incident se dogodio ujutro kad se V. V. zateturao i pao nakon što ga je D. I. gurnuo.

Osoblje je sprečilo sukob i pozvalo dežurnog lekara, a povređeni V. V. tad nije ostavljao utisak teškog bolesnika. Od povreda imao je samo malu posekotinu na slepoočnici. Iz predostrožnosti smo ga uputili na snimanje na naše radiološko odeljenje, gde nisu ustanovljeni nikakvi prelomi, a odatle na neurohiruršku kliniku - objašnjava dr Zoran Svetozarević, načelnik prijemnog odeljenja.

Loša procena

Albina Stanojević, direktor psihijatrijske bolnice, ističe da nije bilo nikakvih propusta osoblja bolnice, a objašnjavajući zašto je incident prijavljen policiji tek kad je V. V. umro, rekla je da su smatrali da je pacijent bio lakše povređen.

Pre devet godina
UBIO STOLICOM

Najteži incident u psihijatrijskoj bolnici dogodio se pre devet godina, kad je jedan pacijent ubio drugog stolicom. Budući da ove osobe nisu krivično odgovorne, njima se izriče samo mera obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi.


#   tuča   Gornja Toponica   psihijatrija   pacijent   Albina Stanojević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima