Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pretučena devojka: Moglo je da se dogodi bilo kome od vas

rssBookmark and Share

20.10.2011. Autor : S.R |

Pripadnici LGBT zajednice poručili su da "više nema povlačenja u četiri zida".LGBT populacija traži slobodu okupljanja i da se Vlada Srbije uključi u rešavanje njihovih problema . Redakcija ''Južne Srbije'' vam ekskluzivno prikazuje fotografije devojke A.Ž (24) koju je u centu Beograda napao maloletni huligan.

Pretučena devojka: Moglo je da se dogodi bilo kome od vas

Devojku A. Ž (24) je prošle subote nožem povredio maloletnik u centru Beograda, jer je nosila majicu sa LGBT obeležjem.

A. Ž. (24),i dalje je u bolnici njeno stanje je sada stabilno i ona se nalazi pod stalnim nadzorom lekara , dok se huligan nalazi na slobodi a njegova sledeća žrtva ste možda baš vi...

Gej aktivista Predrag Azdejković rekao je da zabrinjava što je nasilnik pušten, samo zato što je maloletnik, iako je "imao nož i pokušao ubistvo".

-Da li je devojka trebalo da pusti da je ubiju, da bi neko u ovoj državi nešto preduzeo - rekao je Predstavnik GSA Lazar Pavlović.

-Ja sam jedna od mnogih kojima se ovo dešava. Moglo je da se dogodi bilo kome od vas. Znam da se moji prijatelji boje da prijavljuju slične napade koji im se dešavaju, ali ja sam odlučila da se ne povlačim. Branila sam se te noći, a sada ne želim da ćutim. I nije bitno da li sam lezbijka ili strejt, već da je neko pokušao da me ubije, navela je A.Ž. u pisanoj izjavi datoj medijima.
A.Ž.

Zbog huligana u bolničkoj postelji A.Ž

Ona je u izjavi istakla da je ogorčena i besna što su pustili napadača i pita šte je trebalo da se dogodi da bi ga nadležni zadržali i sklonili sa ulica.

-Da nisam pružila otpor i da je uspeo da me izbode ili ubije, da li bi to bio dovoljan razlog za pritvor, navela je A. Ž. u svom saopštenju.

A.Ž.

Vi ste možda sledeći...

Ministar policije Ivica Dačić posetio je povređenu devojku A. Ž. u Urgentnom centru.

Za jučerašnji protest pred vladom Srbije Dačić je rekao da je "opravdan", jer predstavlja generalno protivljenje nasilju i tolerisanju nasilja koje postoji u društvu.

Protest je organizovan sa ciljem da se ukaže na eskalaciju nasilja u društvu, naročito nad manjinskim grupama i da se zatraži od države da se taj problem pod hitno reši.

Niški putari, koji su za juče takođe najavili skup ispred vlade, ustupili termin od 12 do 14 časova LGBT populaciji i najavili svoj dolazak posle toga.

 


#   Ivica Dačić   LGBT   fotografije
@DacicIvica @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima