Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prodavali lokale preduzeća u stečaju

rssBookmark and Share

Niš 11.03.2015.

Policija je uhapsila tri osobe iz Niša osumnjičene da su prodali više lokala u robnoj kući u Sokobanji, koji su deo stečajne mase preduzeća ''Pharmahem'' D.O.O

Prodavali lokale preduzeća u stečaju

Time je pribavljena protivpravna imovinska korist od oko 12,2 milona dinara, saopštilo je MUP.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi, policija je uz saglasnost Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu, uhapsila bivše odgovorno lice preduzeća ''Pharmahem'' D.O.O. Niš D. P. (51), i I.P. (25) i M.P. (29), bivša odgovorna lica preduzeća ''Naiss chem'' D.O.O. Niš, navodi se u saopštenju MUP-a.

Sumnja se da je D. P. aprila 2010. godine, u svojstvu odgovornog lica preduzeća ''Pharmahem'' D.O.O. Niš, prodao više lokala u robnoj kući u Sokobanji, preduzeću ''Javor chem'' D.O.O. Niš, a koje je promenilo naziv u preduzeće ''Naiss chem'' D.O.O. Niš čiji je vlasnik I. P.

MUP saopštava da se sumnja da su lokali, koji su predstavljali deo stečajne mase preduzeća ''Pharmahem'' D.O.O. Niš, prodati neposredno pre otvaranja prethodnog stečajnog postupka koji je pokrenut krajem aprila 2010. godine, iako je rešenjem nadležnog suda u Nišu zabranjeno raspolaganje imovinom i isplata sa računa stečajnog preduzeća ''Pharmahem'' D.O.O. Niš u nameri izvlačenja imovine iz stečajne mase.

Takođe, sumnja se da su I. P. i M. P. od februara do septembra 2012. godine, u svojstvu odgovornih lica preduzeća ''Naiss chem'' D.O.O. Niš prodali lokale robne kuće u Sokobanji oštećenim pravnim i fizičkim licima, iako su znali da su lokali deo stečajne mase preduzeća ''Pharmahem'' D.O.O. Niš i na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 12,2 milona dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu.

 


#   Niš   Aleksinac   Sokobanja   policija   hapšenje   stečaj   lokal         krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima