Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pronađeno oružje u podrumu zgrade

rssBookmark and Share

Niška Banja 20.07.2011. Izvor Južne vesti

Stanari zgrade Bulevar Nemanjića 9 u Nišu imali su nemirno popodne pre dva dana jer je u podrumu njihove zgrade nađena minobacačka granata, kalibra 120 milimetara.

Pronađeno oružje u podrumu zgrade

NIŠ -Nervoza među stanarima je, kako saznaju Južne vesti, splasnula u jednom trenutku kada je slučaj počela da obezbeđuje policija, ali se ubrzo saznalo da je pored granate pronađen i vojnički sanduk oružja nepoznatog porekla, što je unelo dodatnu nevericu među komšije.

„Tovar“ ubojitih sredstava pronašao je jedan bračni par koji je pokušao da sredi lom u podrumu. Posle uočenog oružja komšije su pozvale policiju.

- Granata je klasična školska, tako da smo nju obezbedili bez problema, a naknadnom istragom pokazaće se šta se nalazi u sanduku - saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Pojedini stanari su bili uplašeni.

- Nikom ne može da bude sve jedno kada sazna da mu se u podrumu zgrade nalazi bilo kakva eksplozivna naprava, pa ni mi nismo bili ravnodušni. I svi se pitamo čime razmišlja taj koji je ostavio granatu i vojnički sanduk u podrumu zgrade - kažu oni.

Jedan od stanara te zgrade rekao nam je da je "policija obezbedila podrum da niko ne priđe" i da se takoreći "ne zna ko je vlasnik stana".

- Taj sanduk tu očito leži preko 15 godina, a stan tj. podrum je u međuvremenu promenio 5 vlasnika i to niko nije primetio - kaže stanar.

U Centru za obaveštavanje smo samo saznali da je granata uništena kod sela Bancarevo u opštini Niška Banja.


#   Niška Banja   bračni par   zgrade   Južne vesti
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima