Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sprečen šverc piletine kod Vranja

rssBookmark and Share

09.11.2011. Autor : T.Ristić |

Carinski službenici su danas prilikom vanredne kontrole na deonici autoputa između Vranja i Leskovca sprečili još jedan pokušaj krijumčarenja preko 100 kilograma piletine.

Smrznuta piletina američkog porekla sa deklaracijom Kosova u kutijama od 15 kilograma bila je sakrivena u prtljažnom prostoru automobila leskovačkih registarskih oznaka.

Kako putnici automobila nisu posedovali nikakvu propratnu dokumentaciju za meso, carinski službenici su ga zaplenili i predali u dalju nadležnost Republičkoj veterinarskoj inspekciji, dok je protiv odgovornih lica pokrenut prekršaj pred nadležnim sudom.

Podsećamo da su carinici pre samo dva dana prilikom dubinske kontrole na delu autoputa između Vranja i Niša, u putničkom vozilu otkrili 225 kilograma pilećih bataka američkog porekla sa deklaracijama Kosova na kutijama.

Hrana koja se bez nephodnih inspekcijskih kontrola nađe na tržištu može biti opasna po zdravlje, pa i po živote ljudi. Doslednim sprovođenjem zakona u datim oblastima Uprava carina uspešno štiti zdravlje građana i životnu sredinu od različitih zdravstvenih i ekoloških opsanosti i izazova.


#   Uprava carina
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima