Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Srebrne kovanice u konzervi nudli, nakit i jastuku

rssBookmark and Share

Preševo 05.11.2022. Južna Srbija Info

Carinici su krajem oktobra u nekoliko prekršaja otkrili preko tri kilograma srebra, skrivenih na neobičnim mestima: u konzervi nudli, u jastuku za putovanje i među garderobom putnika.

Srebrne kovanice u konzervi nudli, nakit i jastuku

Najneobičniji takav pokušaj otkriven je 29. oktobra 2022. godine na prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen kamper stranih registarskih oznaka, kojim je sam putovao 52-godišnji strani državljanin.

Tokom detaljne kontrole u kuhinjskom delu kampera carinik je pronašao naizgled neotvorenu konzervu nudli, čija je neuobičajena težina ukazivala da je u njoj nešto sakriveno. 

Da je takva pretpostavka bila opravdana, pokazalo se kada je sa konzerve skinut poklopac, a u njoj umesto testenine pronađeno 37 srebrnih kovanica „Suid Afrika“, „Ellizabeth II“ i „Republic of Armenia“, kao i dve zlatne pločice „Hereeus“. 

Kako je reč o stranom državljaninu sud je u hitnom postupku doneo odluku o oduzimanju krijumčarenog srebra i zlata, a putnik je i novčano kažnjen zbog učinjenog prekršaja. 

Dva slična slučaja zabeležena su i tokom protekle nedelje i na prelazu Gradina kada je zaplenjeno oko dva kilograma srebrnog nakita. 

Neobičan pokušaj krijumčarenja preko 600 grama srebrnog prstenja, narukvica i lančića u jastuku za putovanje sprečen je na ovom prelazu 27. oktobra 2022. godine. 

Prekršaj je otkriven kada je na ulaznoj strani za detaljan pregled izdvojen autobus strane registracije koji je saobraćao na relaciji Istanbul-Sarajevo. 

Kada su svi putnici preuzeli prtljag, tokom kontrole unutrašnjosti autobusa, na mestu gde je prethodno sedela jedna putnica pronađen je neobično težak jastuk za putovanje. Kada su carinici pogledali njegovu unutrašnjost ispostavilo se da su u sunđerastom punjenju sakrivene kesice sa srebrnim nakitom. Oko 1,3 kilograma različitog srebrnog nakita zaplenjeno je i nekoliko dana ranije na ovom istom prelazu.

Pokušala je da ga prokrijumčari putnica autobusa koji je saobraćao na liniji Istanbul-Novi Pazar, tako što ga je sakrila u torbu sa garderobom.

Komentara: 0


#   Preševo   Gradina   carina   nakit   srebro   kovanice
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima