Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Treća zaplena piletine za nedelju dana

rssBookmark and Share

14.11.2011. Autor : L.Mitrović |

Carinski službenici su rano jutros prilikom vanredne kontrole na deonici autoputa u Grdeličkoj klisuri sprečili još jedan pokušaj krijumčarenja preko 900 kilograma piletine.

Treća zaplena piletine za nedelju dana

Smrznuta piletina američkog porekla sa deklaracijom Kosova u 60 kutija po 15 kilograma bila je sakrivena u prtljažnom prostoru po sedištima i po podu automobila leskovačkih registarskih oznaka.

Kako putnik automobila nije posedovao nikakvu propratnu dokumentaciju za meso, carinski službenici su ga zaplenili i predali u dalju nadležnost Republičkoj veterinarskoj inspekciji, dok je protiv odgovornog lica pokrenut prekršaj pred nadležnim sudom.

Podsećamo da su carinici za samo nedelju dana u tri vanredne kontrole na delu autoputa između Vranja i Niša, zaplenili oko 1.300 kilograma krijumčarene piletine stranog porekla.

Krijumčarena hrana koja bez nephodnih inspekcijskih kontrola stiže na tržište može biti opasna po zdravlje, pa i po živote ljudi.

Doslednim sprovođenjem zakona u datim oblastima Uprava carina uspešno štiti zdravlje građana i životnu sredinu od različitih zdravstvenih i ekoloških opsanosti i izazova.


#   Uprava carina
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima