Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Trka za novcem preko mrtvih: Advokati se nude porodicama da tuže Turčina koji je ubio četvoro kod Niša!

rssBookmark and Share

15.06.2015. Tekst i foto Telegraf

Rođaci nastradalih ogorčeni su ponašanjem niških advokata tvrdeći da su "navalili na njih kao lešinari".

Trka za novcem preko mrtvih: Advokati se nude porodicama da tuže Turčina koji je ubio četvoro kod Niša!

Rođaci nastradalih Leskovčana koje je šleperom usmrtio turski državljanin na auto-putu kažu da ih poslednjih dana opsedaju brojni advokati preedlažući im da traže odštetu od vozača kamiona koji je izazvao nesreću kod Niša.

– Nisam još ni došao k sebi posle smrti rođaka, a već me je zvalo nekoliko advokata i ponudilo pomoć kako bih naplatio milionsku odštetu od vozača turskog šlepera jer je izazvao stravičan udes kod Niša – priča rođak jednog od četvorice nastradalih.

Zvanična istraga se još nije izjasnila o okolnostima ovog stravičnog udesa, a prema prvim procenama za nesreću je kriv vozač šlepera. To su procenili i niški advokati koji nude svoju pomoć porodicama nastradalih.

Porodice i rođaci su ogorčeni jer kako kažu “navaljuju na njih kao lešinari”.

– Jedan niški advokat sreo me je danas u bolnici i ponudio da zastupa mog rođaka u procesu protiv turskog vozača turskog šlepera. Naglasio je da može da se uzme velika odšteta za poginule i raspitivao se kako da dođe u kontakt sa njihovim porodicama. Bio sam šokiran, čovek je teško povređen, a oni razmišljaju o odšteti – kaže sagovornik jednog beogradskog dnevnog lista.

I jedan od bliskih rođaka nastradalog u saobraćajnoj nesreći kaže da je imao slično iskustvo.

– Ljudi moji, da li je ovo moguće? Dan pre sahrane rođaka, bez trunke sažaljenja jedan adevokat mi je rekao da mofgu da naplatim milionsku odštetu - priča rođak nastradalog.

U četiri leskovačka sela juče su sahranjene žrtve stravične saobraćajne nesreće, a sahranama je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi.

Na poslednjim ispraćajima nastradalih radnika intervenisala je i Hitna pomoć.

Dvojica preživelih, Mehmed Z. (62) vopzač šlepera i Aleksandar Jovanović (28) iz Leskovca, takođe radnhik firme “Centum”, nalaze se na intezivnoj nezi odeljenja neurohirurgije i ortopedije Kliničkog centra u Nišu. Njihovo stanje je stabilno.

Priče preživelog Aleksandra i vozača turskog šlepera se drastično razlikuju. Aleksandar tvrdi da su vozila bila parkirana u zaustavnoj traci i da su propisno obeležena, a vozač šlepera kaže da ih uopšte nije video dok nije naleteo na njih.

 


#   Hitna pomoć   saobraćajna nezgoda   porodica   tužba   Aleksandar Jovanović   advokati   pogibija   Turčin   šleper
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima