Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Gredetinu pronađena fabrika marihuane?

rssBookmark and Share

Aleksinac 18.06.2014. Aleksinac.Net

Kako saznajemo u akciji policije je u selu Gredetin kod Aleksinca pronađena velika laboratorija za preradu marihuane.
Akciju je sprovodila Specijana antiteroristička jedinica

U Gredetinu pronađena fabrika marihuane?

Policija je pokrenula veliku akciju vezanu za ovaj slučaj i u toku su hapšenja.

U lokalnoj policijskoj upravi su obavešteni o ovom slučaju, ali akcijom rukovodi služba iz Beograda, tako da za sada nema detaljnih saznanja.

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice izveli su prepad na jednu kuću u aleksinačkom selu Gredetin u kojoj je, prema zvanično još nepotvrđenim informacijama, otkrivena laboratorija marihuane. Meštani pitomog zaseoka poznatom naširoko po proizvodnji jagoda, šokirani su vešću da je u njihovom komšiluku otkrivena laboratorija droge.

Specijalci SAJ u punoj borbenoj opremi sa fantomkama na glavi oko šest časova izjutra upali su u kuću meštanina Bobana L. (39), koji radi u Švajcarskoj. Kuća je bila pod opsadom policije i u popodnevnim satima.

- Radio je u Švajcarskoj dugo i sve je tamo stekao. On je fin i korektan dečko i do sada nije imao nikakvih problema sa zakonom - kaže komšija Sreten Manojlović.

 

Uzgajaju gde stignu

Nedavno je pretresom kuće u selu Donja Peščanica kod Aleksinca, u kojoj je B. R. (37) iz Beograda neprijavljeno boravio, otkrivena laboratorija za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima. Ovde je pronađena kompletna oprema za gajenje, a zaplenjene su 204 stabljike marihuane, visine 1,2 metra, teške 72 kilograma.

Za dalju prodaju bilo je spakovano deset kilograma marihuane, koja se na „na veliko“ prodaje za 3.000 evra po kilogramu.

Oktobra su I. Đ. (38) i I. I. (31) iz Niša uhapšeni zbog sumnje da su posedovali četiri kilograma marihuane, koju su proizveli u laboratoriji u vikendici na Bovnu kod Aleksinca.


#   Aleksinac   marihuana   Gredetin   Donja Peščanica
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima