Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U toku operacija: Niški lekari se bore za život teško povređenog mladića

rssBookmark and Share

Vranje 11.08.2014. Tanjug

Direktor Urgentnog centra u Nišu prim. dr Miodrag Lazić rekao je da je mladić koji je povređen u saobraćajnoj nesreći kod Vladičinog Hana primljen bez svesti sa povredama grudnog koša i trbušnih organa i da je životno ugrožen.

U toku operacija: Niški lekari se bore za život teško povređenog mladića

Posle delimične dijagnostike i zbiranjavanja u Vranju mladić je primljen kod nas, urađena je kompletna dijagnostika i u toku je operacija, rekao je Lazić.

Druga osoba koja je primljena u Urgentnom centru je devojka koja ima povrede kostiju lica i prebačena je na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju, kazao je Lazić.

U trenutku prijema u Urgennom centru ona nije bila životno ugrožena, dodao je on.

Kako je saopštila danas Policijska uprava Vranje, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 11. avgusta ove godine, oko 02.00 sati posle ponoći na državnom putu prvog A reda, kod sela Vrbovo, opština Vladičin Han, život je izgubio Z. Š. (1993) iz Surdulice.

Teške telesne povrede su zadobili Lj. V. (1983), D.K. (1986) iz Cicevca i jedan maloletnik iz Surdulice, dok su lake telesne povrede zadobili S.S. (1992) i f.S. (1995) iz Surdulice. 

Do nezgode je došlo prilikom kontakta izmedu putničkog motornog vozila marke "fiat punto", prizrenskih registarskih oznaka, kojim je upravljao Lj. V. i putničkog motornog vozila marke "ford mondeo", nemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao S.S.

Uvidaj su izvršili zamenik tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu i policijski službenici Policijske stanice u Vladičinom Hanu.

Povređenim licima je lekarska pomoc ukazana u Zdravstvenom centru u Vranju, odakle su dva teže p
ovređena lica prebačena u Klinički centar Niš.

Za vreme uvidaja, do 06.00 sati saobraćaj je bio preusmeren na državnom putu drugog A reda Vranje – Vladičin Han. 

Policijski službenici su po ovlašćenju zamenika tužioca Osnovnog javnog tužioca u Vladičinom Hanu, doneli rešenje o zadržavanju do 48 sati S. S. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden zameniku tužioca, navedeno je u saopštenju.


#   Vranje   Klinički centar Niš   Vladičin Han   saobraćajna nezgoda   povrede   Vrbovo   životno ugrožen   krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima