Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uhapšen direktor ‘Nišvila’ zbog utaje poreza

rssBookmark and Share

14.09.2011. Izvor: Tanjug

Poreska policija podnela je Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu krivičnu prijavu protiv osnivača i direktora privrednog društva "Nišvil" iz Niša, I.B., zbog sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja i falsifikovanje službene isprave, saopšteno je danas iz Poreske uprave.

Uhapšen direktor ‘Nišvila’ zbog utaje poreza

I.B. je, u nameri da delimično izbegne plaćanje poreza, u periodu od januara 2008. do decembra 2010.godine, angažovao fizička lica za izvođenje muzičkog programa, kojima je izvršio isplatu honorara, troškova prevoza i smeštaja u ukupnom iznosu od 45,5 miliona dinara, bez obračuna i uplate poreza po odbitku u ukupnom iznosu od 14,2 miliona dinara.

 

U periodu od jula 2009. do decembra 2010.godine, na vrednost navedenih primljenih usluga ukupne vrednosti od 60, 4 miliona dinara, nije izvršio obračun PDV i u podnetim poreskim prijavama nije iskazao ostvareni promet, čime je neosnovano umanjio obavezu za obračun i plaćanje PDV u iznosu od 10, 8 miliona dinara.

 

U istom periodu, prijavljeni je u podnetim poreskim prijavama neosnovano koristio prethodni porez sadržan u izdatim računima ukupne vrednosti višoj od tri miliona dinara, kao prethodno plaćen, sa pravom na odbitak, a da kupljena dobra i primljene usluge nije koristio u poslovne svrhe, po kom osnovu je umanjio obavezu za obračun i plaćanje PDV u iznosu od 539.357 dinara.

 

Krivično delo falsifikovanje službene isprave I.B. je izvršio na taj način što je sačinio, svojim potpisom i pečatom overio PDV prijave neistinitog sadržaja.

 

Pomenutim radnjama prijavljeni je oštetio budžet Srbije za 25, 6 miliona dinara, dodaje se u saopštenju.

 


#   hapšenje   fizička lica   krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima