Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uhapšen žandarm iz Niša osumnjičen za ubistvo

rssBookmark and Share

08.09.2014. Tanjug

Policija je danas uhapsila osumničenog za ubistvo Ranka Panića, a reč je o pripadniku Žandarmerije Nikici Ristiću.

Uhapšen žandarm iz Niša osumnjičen za ubistvo

To je saopštio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović gostujući na RTS i precizirao da je Ristić uhapšen pre pola sata i da je u pritvoru.

"Policija je pre pola sata uhapsila osumnjičenog za ubistvo Ranka Panića. Dakle, posle šest godina pronašli smo čoveka za koga verujemo da je to počinio", rekao je Stefanović.

On je precizirao da je osumnjičen Nikica Ristić, koji je pripadnik Žandarmerije, a on se trenutno nalazi u pritvoru, koji mu je odredio sud.

Ministar Stefanović nije želeo da izlazi sa pojedinostima tog istrage, ali je rekao da je posebno ponosan što ništa o toj temi nije "iscurelo" u javnost.

"Radili smo jednu veoma dobru i čvrstu istragu koja je bila potpuno zatvorena i gde su ljudi radili profesionalno i tek kada smo napravili rezultat izašli smo u javnost", naveo je Stefanović.

On je podsetio da je Vlada Srbije obećala građanima da neće biti nedodirljivih, te da hoće da sva dela, bez obzira iz koje su godine budu razotkrivena i da oni koji su nešto počinili budu izvedeni pred pravdu.

Panić, inače člana Srpske radikalne stranke, je podlegao povredama zadobijenim tokom policijske torture. Panića su brutalno prebili pripadnici Žandarmerije 29. jula 2008. godine tokom mitinga SRS zbog hapšenja Radovana Karadžića.

Od posledica udaraca u stomak Paniću je puklo debelo crevo, a on je u tešim bolovima preminuo 15. avgusta 2008. godine. Obdukcijom je utvrđeno da je Panić umro od posledica jakog udarca u stomak, od koga mu je puklo debelo crevo što je prouzrokovalo zapaljenje i pucanje trbušne maramice. Sve je to ubrzo dovelo do sepse, posle čega je Panić preminuo.

Panić je bio izbeglica iz Republike Srpske Krajine, a u vreme ubistva živeo je u Mladeonovcu sa majkom i suprugom. U vreme njegovog ubistva ministar policije bio je Ivica Dačić, dok je predsednik Srbije bio Boris Tadić.

Nakon razbijanja mitinga SRS mnogi stručnjaci su smatrali da je policijska intervencija izvedena suprotno svim pravilima službe, jer je policija, jureći grupicu izgradnika iz Makedonske ulice, bacila suzavac na mirnu masu na Trgu Republike a zatim krenula da rasteruje okupljene.

Policijski suzavac je pao i na binu tokom govora današnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, a policija je tukla i današnjeg premijera Aleksandra Vučića dok je pokušavao da smiri situaciju.


#   policija   hapšenje   žandarmerija   Ivica Dačić   Nebojša Stefanović   ubistvo   Boris Tadić   miting   Ranko Panić   predsednik Srbije   Nikica Ristić
@DacicIvica @nesastefanovic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima