Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vanredna sednica Vlade: Uhapšena četvorica Srba na severu Kosovske Mitrovice, čuli se pucnji i sirene

rssBookmark and Share

Kosovska Mitrovica 23.11.2018. Tanjug, RTS, Južna Srbija Info

Specijalne snage kosovske policije na severu Kosovske Mitrovice uhapsile četvoricu Srba, čuli se i pucnji i sirene. U podne najavljeni mirni jednočasovni protesti Srba na Kosmetu.

Foto: RTS
Foto: RTS

Nekoliko pucnjeva i sirena čulo se jutros oko četiri sata u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Portparol kosovske policije Daut Hodžaj rekao je za RTS da su po nalogu nadležnog suda jedinice kosovke policije izvršile raciju na četiri lokacije i uhapsile četiri osobe u okviru istrage o ubistvu Olivera Ivanovića.

U Kosovskoj Mitrovici uhapšen je Dragiša Marković, pripadnik KPS-a koji je radio na slučaju ubistva Olivera Ivanovića.

Pripadnici Rosu su Markovića brutalno pretukli pred članovima porodice, rekao je predsednik Srpske liste Goran Rakić i naveo da je uhapšen i Saša Ćurić, koji je takođe odveden u nepoznatom pravcu.

Uhapšen je i Marko Rašić, rekao je predsednik Srpske liste Igor Simić. Pripadici Rosu uhapsili i Nedeljka Spasojevića.

Rakić je pozvao Kfor da dođe u severni deo Kosovske Mitrovice i da objasni narodu to što su juče rekli da sve drže pod kontrolom i da nema pomeranja snaga pripadnika Rosu.

Na Trgu kod spomenika caru Lazaru okuplja se veliki broj građana koji su, kako kaže Rakić, uznemireni zbog jutrošnjih dešavanja. Rakić je pozvao građane na uzdržanost.

"Sramna je medijska kampanja pojedinih medija u Srbiji koji su juče napali predsednika Vučića jer je rekao da se snage Rosu spremaju da upadnu u severni deo Kosovske Mitrovice", istakao je Rakić.

Inače, zbog uvođenja takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije kosovski Srbi organizovaće miran jendočasovan protest u podne Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu.

VIDEO: RTS


#   Goran Rakić   Vlada Republike Srbije   Albanci   Kosovska Mitrovica   pucnjava   demonstracije   Dragiša Marković
@Vlada_SR @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima