Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uhapšeni zbog krijumčarenja

rssBookmark and Share

17.10.2011. Autor : S.Popović |

Leskovačka policija je u saradnji sa Upravom kriminalističke policije i Odsekom za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina u Nišu, lišila slobode i privela istražnom sudiji Osnovnog suda u Leskovcu, B.J. (39), B.M. (40) i D.J. (41) iz Vranja zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo krijumčarenje.

Uhapšeni zbog krijumčarenja

14. oktobra ove godine oko 20,00 časova, na autoputu E 75 u blizini Leskovca, izvršena je vanredna carinska kontrola teretnog vozila "Mercedes" kojim je upravljao B.M. sa suvozačem D.J., kojom prilikom je pronađena razna tekstilna roba stranog porekla, bez dokaza o plaćenim carinskim i drugim dažbinama. Tekstilnu robu je B.J. nabavio od lica iz Preševa a zatim je i organizovao prevoz do Beograda. Tekstilna roba je oduzeta i uskladištena je u carinskom skladištu u Nišu, čija se vrednost procenjuje na preko 13 hiljada eura.

Takođe, policija je podnela krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu, protiv V.M. (48) i S.N. (43) iz Lebana zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo krijumčarenje.

Prilikom kontrole teretnog vozila marke "Folsvagen" kojim je upravljao V.M. pronađena su 125 paketa kafe „Grand“ u težini od 500 kilograma, koju su V.M. i S.N. nabavili na području Republike Makedonije a za istu nisu platili carinske i druge dažbine. Oduzeta kafa je uskladištena u carinskom skladištu u Nišu.


#   policija   krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima