Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ukrali 950.000 dinara iz menačnice pa ih "spiskali" na garderobu

rssBookmark and Share

14.05.2013. Autor: Blic

Štićenici Zavoda za vaspitavanje dece i omladine iz NIša Uka V. (17) iz Novog Beograda, Marko K. (19) iz Kragujevca i Saša Š. (18) iz Žitorađe uhapšeni su zbog sumnje da su 12.maja oko jedan čas iza ponoći obili menjačnicu “Almanah” na Trgu Kralja Milana u centru Niša iz koje su ukrali oko 950.000 dinara.

Ukrali 950.000 dinara iz menačnice pa ih

U obijanju i krađi, kako se sumnja, učestvovali su i maloletna M.J. (14) i maloletni N.L. (15), štićenici Doma za maloletnike u Knjaževcu, za kojma policja još uvek traga.

Policija je saopštila da kod uhapšenih nije pronađen novac, jer su ga odmah potrošili na kupovinu garderobe. Pretpostavlja se, međutim, das u deo novca dobili su i maloletnici koji se još uvek nalaze u bekstvu.

- U trafiku se ušunjala maloletna M.J. koja je uspela da se provuče kroz prostor od svega 20 centimetara između rešetke i izloga menjačnice. Ona je uspela da otvori stakleni šalter i da se provuče kroz mali otvor i uđe u menjačnicu. Neverovatni ulazak u menjačnicu snimile su sigurnosne kamere - kaže za "Blic" izvor blizak istrazi.

Maloletnica je izašla iz trafike dok je ostatak ekipe čuvao stražu, ali po izlasku nije uspela da izvuče kesu sa novcem, zbog čega je morala ponovo da izvede celu “gimnastiku” sa ulaskom u trafiku. Pošto je izašla sa parama, svi su pobegli, ali ih je niška policija identifikovala intenzivnim radom na terenu.

Uka V. je priveden istražnom sudiji Višeg suda u Nišu koji mu je odredio pritvor do 30 dana a Marku K. i Saši Š. doneto je rešenje o zadržavanju do 48 sati u prostorijama policije. Oni će po isteku mere zadržavanja biti privedeni istražnom sudiji.

Policija intenzivno traga za maloletnicima M.J i N.L.


#   policija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima