Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na Gradini zaplenjeno skoro osam kilograma heroina

rssBookmark and Share

Gradina 30.06.2016. Južna Srbija Info

Carinici su u večernjim satima 29. juna 2016. godine na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, zaplenili 5,6 kilograma heroina, a u međuvremenu se jutros na istom prelazu dogodila još jedna zaplena preko dva kilograma heroina.

Na Gradini zaplenjeno skoro osam kilograma heroina

Narkotik je otkriven prilikom ulazne kontrole autobusa crnogorskog prevoznika, koji saobraća na liniji Istanbul-Rožaje.

U autobusu je bilo 20 putnika, čiji je prtljag detaljno pregledan, pa je tom prilikom, najpre utvrđeno da kofer jednog od njih, 51-godišnjeg Tutinca, ima tzv „duplo dno“.

Tokom daljeg pregleda utvrđeno je da se preko čitave donje površine kofera nalazi PVC kesa, sa donje strane oblepljena indigom, sa strane zalepljena silikonom, a sa gornje strane posuta mlevenom kafom. Iz nje je, u prisustvu tužioca i krim-tehničara, izvađeno ukupno 5.604 grama heroina.
Nakon otkrivanja droge, autobus je podvrgnut pregledu skenerom, ali nisu pronađene nikakve nepravilnosti. Narkotik i putnika koji je pokušao krijumčarenje su u dalju nadležnost preuzeli policija i tužilaštvo.

Autobus u kojem je otkriven heroin

Što se druge zaplene tiče, za sada nam je poznato da je reč o ulaznoj kontroli, prilikom koje je u akumulatoru automobila „Alfa romeo 147“ beogradskih registarskih oznaka pronađeno, prema preliminarnoj proceni carinika, preko dva kilograma heroina, što će biti i potvrđeno nakon merenja.

Vozač, Beograđanin, putovao je sam, bez prtljaga iz Turske i izdvojen je za detaljnu kontrolu, jer je pored svih ostalih indikatora, imao problema i da upali svoj automobil nakon pasoške kontrole.

Detaljniju informaciju o ovom slučaju ćemo imati u toku dana.
    


#   policija   heroin   Gradina   Uprava carina   zaplena
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima