Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zlatni nakit na zadnjem sedištu auta

rssBookmark and Share

Bosilegrad 29.06.2021. Južna Srbija Info

Carinici su 22. juna 2021. godine na graničnom prelazu Ribarci, prema Republici Bugarskoj, sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 300 grama zlatnog nakita.

Zlatni nakit na zadnjem sedištu auta

Neprijavljeni zlatni nakit otkriven je u mercedesu švedskih registarskih oznaka kojim je upravljao švedski državljanin bugarske nacionalnosti.

Putnik je sa suprugom i detetom krenuo iz Švedske na odmor domovinu, ali nakit težak gotovo 300 grama nije prijavio na ulazu u Srbiju.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, rekao je da nema ništa, ali je detaljna kontrola pokazala da to nije tačno.

Naime, otvorivši pregradu u sredini zadnjeg sedišta, carinici su ugledali kutiju koja je tamo bila smeštena i u kojoj se nalazio deo nakita.

Drugi deo nakita bio je spakovan u specijalnu kutiju za nakit ispod stvari na zadnjem sedištu.

U kutijama su se našli razni zlatni predmeti: lančići, narukvice, prstenje, broševi, pa čak i jedna zlatna krunica.

Upitani zbog čega nisu prijavili nakit na ulasku u Srbiju, putnici su odgovorili da nisu znali da to treba da urade jer je reč o njihovom porodičnom nakitu. 

Podsećamo putnike da dragocenosti, poput zlatnog nakita, obavezno moraju da se prijave na ulasku u zemlju kako bi nesmetano kasnije mogle da se iznesu.


#   Bosilegrad   carina   Granični prelaz   zlatan nakit   Ribarci prelaz
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima