Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

I prokupački penzioneri dobili kartice sa popustima

rssBookmark and Share

Prokuplje 28.06.2018. Južna Srbija Info

-Prokupački penzioneri penzionerske kartice Fonda Penzijsko invalidskog osiguranja (PIO) mogu preuzeti u kancelariji broj 7. u zgradi PIO, izjavio je direktor filijale Fonda PIO u Prokuplju Danilo Milenković i dodao da se ove kartice neće deliti u prostorijama Opštinske organizacije penzionera.

I prokupački penzioneri dobili kartice sa popustima

Prema njegovim rečima svaki penzioner, uz ličnu kartu, može da podigne svoju penzionersku karticu.

U saopštenju Republičkog Fonda PIO navodi se da su ove kartice namenjene svim penzionerima, bez obzira na to da li koriste storosnu, porodičnu ili invalidsku penziju i bez obzira na iznos penzije.

Penzioinerska kartica je dokument koji omogućuje penzionerima da dokažu status penzionera, a da pritom ne moraju da pokazuju ček ili rešenje o ostvarenom pravu. Ovom karticom se ne ukidaju penzijski čekovi, odnosno izveštaji o penziji. Njih će penzioneri i dalje dobijati, navodi se u ovom saopštenju i naglašava da su kartice besplatne i da se dodeljuju bez naknade.

Zbog velikog  broja penzionera, prema podacima Republičkog Fonda PIO u Srbiji ih ima oko 1.750.000, kartice će se praviti i deliti sukcesivno za postojeće penzionere, dok će se budućim penzionerima one deliti odmah po dobijanju Rešenja i isplati prve penzije.

Uz karticu svaki penzioner će dobiti i obaveštenje od Fonda čemu je ona namenjena ,kako je mogu koristiti, kome da se obrate u slučaju da je izgube i  druge korisne informacije.

Prema podacima prokupačke filijale Fonda PIO, na teritoriji Topličkog upravnog okruga živi nešto više od 20 hiljada penzionera, od čega blizu 10.300 na teritoriji prokupačke opštine.


#   Prokuplje   PIO fond   penzioneri   kartice ѕa penzionere
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima