Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Iz časa u čas: Svečano otvaranje južnog kraka Koridora 10

rssBookmark and Share

Predejane 18.05.2019. RTS, Južna Srbija Info

Završena je i najzahtevnija deonica na Koridoru 10. Posle šest godina borbe sa prirodom, izgradnje 36 mostova i dva najduža tunela, završena je deonica kroz Grdeličku klisuru duga 26,3 kilometra. Tačno u 20 sati biće otvorena za saobraćaj.

Iz časa u čas: Svečano otvaranje južnog kraka Koridora 10

18.25 – Premijerka Ana Brnabić je rekla da je ponosna na ovaj poduhvat. Istakla je da se danas Srbija simbolično povezuje sa Evropom, gde joj je i mesto.

Vučića su pozdravili, načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski, kao i gradonačelnici i predstavnici loklanih samouprava, Leskovca, Niša, Vranja, Vladičinog Hana i dr....

18.15 – Delegacija Srbije autobusom obilazi Koridor 10. Kod petlje Predejane delegaciju su dočekali lokalni čelnici.

17.50 – Vučić je rekao da je otvaranje Koridora 10 prilika da upoznamo bolje svoju zemlju. Mnoga divna mesta nam postaju bliža, ljudi za kratko vreme mogu da upoznaju svoju otadžbinu, poručio je predsednik ističući i značaj koridora za ekonomiju i privlačenje investicija. Rekao je i da u Austriji Švajcarskoj nije video bolje puteve od Koridora 10.

17.35 – Predsednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, ministarka Zorana Mihajlović i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik obišli su kosinu 2, koja je izazivala mnogo problema građevincima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je razgovarao sa radnicima kod kosine 2, koji su ispričali sa kojim izazovima su se susretali.

Na konstataciju da je Južni krak završen, ali da će problem i dalje zadavati dugo čekanje na granicama, Vučić je rekao da tehničke stvari moraju da se rešavaju brzo, da bi se smanjilo čekanje jer se time čuva i novac.

Predsednik je naveo da je potrebno da zemlje na Balkanu razumeju da smo snažniji ako smo zajedno, da razmišljamo na drugačiji način i da se borimo za svoju budućnost. Za to je potrebno vreme, rekao je Vučić.

U obraćanju javnosti, predsednik je rekao da će ovaj auto-put privući investitore ali i omogućiti građanima Srbije da bolje upoznaju svoju otadžbinu za kratko vreme.

Završetak istočnog kraka trebalo bi da bude na leto, kada će ceo Koridor 10, glavni međunarodni putni pravac kroz Srbiju, biti konačno završen.

Na deonici dugoj 26,3 kilometra gradili su se mostovi, vijadukti, petlje, galerije. Probijali su se tuneli, stabilizovale kosine koje su zadale najviše problema.

Radovi na kosinama biće nastavljeni i narednih nekoliko meseci, ali to neće uticati na saobraćaj.

Ovaj auto-put povezuje sever i jug Srbije, a meštani sa oba kraja imaju ista očekivanja – da se putuje kraće, brže, bezbednije.

Komentara: 0


#   Dragana Sotirovski   Aleksandar Vučić   auto-put   Zorana Mihajlović   Predejane   Grdelica   Ana Brnabić   koridor 10   predsednik Srbije   jug Srbije
#GradonacelnicaN @avucic @anabrnabic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima