Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Jedini predstavnik u vladi sa juga Srbije Lazar Krstić, podneo je juče ostavku

rssBookmark and Share

13.07.2014. Južna Srbija Ifo

U Obrazloženju za svoju ostavku on kaže, da je to učinio zbog neprihvatanja njegovih predloga mera reformi od strane prmijera Aleksandra Vučića.

Jedini predstavnik u vladi sa juga Srbije Lazar Krstić, podneo je juče ostavku

Na konferenciji za štampu juče održanoj u vladi Srbije, Krstić je naveo da je tražio ''nemoguć program'' koji se sastoji od restriktivnih mera, a koje se ogledaju u smanjenju penzija od 20 %, otpuštanju 160.000 zaposlenih u javnom sektoru i povećanju cene električne energije za 30 %.

Premijer Vučić, koji je prisustvovao konferenciji za štampu izjavio je da nije spreman da prihvati ove predloge mera, pre svega smanjenje  penzija i plata "jer bi to bio udar na žive ljude".

Da li će Lazar Krstić ostati ne nekom mestu savetnika u vladi Srbije ostaje da se vidi, i kako kažu i Vučić i Krstić, to nije iključeno?

Ostaje nejasno kako neko, kao "ekspert" i neko ko se ne slaže u programu mera može da ostane na bilo kom mestu u vladi Srbije!

Lazar Krstić rođen je u Nišu 1984 godine, završio je Gimnaziju "Bora Stanković", a prvi put je izabran za minstra finansija u avgustu 2013. u vladi Ivice Dačića. Na tu funkciju reizabran je krajem aprila ove godine u vladi Aleksandra Vučića.


#   Aleksandar Vučić   Bora Stanković   Lazar Krstić   ministar   finansije
@avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima