Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kako osvojiti Emirate - Niš ima veliku šansu sa inovativnom tehnologijom

rssBookmark and Share

Niš 03.11.2020. Južna Srbija Info

Inovativne tehnologije su oblast sa kojom se osvaja tržište u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), rečeno je u razgovoru gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i Marka Selakovića koji je na čelu kancelarije Privredne komore Srbije sa sedištem u Dubajiu.

Kako osvojiti Emirate - Niš ima veliku šansu sa inovativnom tehnologijom

Razgovoru su prisustvovali predsednik Regionalne privredne komore Aleksandar Milićević, predsednica opštine Pantelej Nataša Stanković i načelnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i planiranje Dušan Radivojević.

Dragana Sotirovski upoznala je Selakovića sa planovima grada i njegovim razvojem i posebno ukazala na velike mogućnosti saradnje novootvorenog Naučno-tehnološkog parka u Nišu sa sličnim u Emiratima.

Oblast informacionih tehnologija je interesantna i ta zemlja je prepoznala Srbiju kao partnera u aj-ti (IT) sektoru, kazao je Selaković.

Selaković je rekao da su u Emiratima zainteresovani za naše poljoprivredne proizvode i da mi sami moramo više da radimo na njihovom brendiranju kako bi ti proizvodi, uz organizovan nastup proizvođača, bili prepoznatljivi kupcu u toj zemlji.

Sagovornici su konstatovali da je Niš grad koji je interesantan investitorima, pa i onim iz Emirata u oblasti održivog razvoja.

On je podsetio da postoji sporazum sa slobodnim zonama u Emiratima i da tu prednost domaće kompanije mogu da iskoriste u svom poslovanju u tom delu sveta.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Privredna komora   Emirati   IT   IT sektor   Naučno tehnološki park   inovativna tehnologija   Marko Selaković
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima