Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kasarna "Filip Kljajić" se ustupa fakultetima, za razvoj IT sektora

rssBookmark and Share

Novi Sad 09.02.2017. Južna Srbija Info

Ministar odbrane Zoran Đorđević juče se sastao sa ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Anom Brnabić i ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenom Šarčevićem kako bi postigli dogovor oko ustupanja nekih vojnih objekata za razvoja IT sektora i naučnotehnološkog razvoja.

Kasarna "Filip Kljajić" se ustupa fakultetima, za razvoj IT sektora

Reč je o kasarnama „Filip Kljajić” Niš, „Arčibald Rajs” Novi Sad i o Domu vojske u Kragujevcu.

Planirano je da se ti objekti stave u funkciju državnih univerziteta u tim gradovima, kako bi se odgovorilo na povećane potrebe fakulteta za studentima IT smerova, a što je u skladu sa Akcionim planom vlade za razvoj IT sektora. Takođe, planirana je i parcelizacija imovine na tim lokacijama.

Ti objekti su iz Master plana i zakonom zaštićeni, što je do sada otežavalo njihovu prodaju, pre svega zbog visoke cene i nemogućnosti deljenja imovine. Stavljanjem u funkciju univerziteta dobiće se dvostruka korist – prostor za razvoj IT sektora i nesmetana i lakša prodaja okolnog zemljišta gde se ti objekti nalaze, a za koje su investitori veoma zainteresovani.


#   školstvo   Ana Brnabić   studenti   Zoran Đinđić   Novi Sad   Zoran Đorđević   kasarna Filip Kljajić   Arčibald Rajs   Mladen Šarčević   IT   visoko školstvo   IT sektor
@anabrnabic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima