Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kineska vlada donirala 10 rendgen aparata

rssBookmark and Share

25.05.2012. Agencija BETA

Kineska vlada donirala je zdravstvenim ustanovama u Srbiji deset digitalnih rendgen aparata i dva ultrazvučna aparata sa ciljem poboljšanja i unapređenja pružanja zdravstvenih usluga.

Kineska vlada donirala 10 rendgen aparata
Medicinski aparati donirani su Zdravstvenim centrima u Zaječaru, Aleksincu, Prokuplju, Negotinu, Vranju, Opštoj bolnici u Priboju, Specijalnoj bolnici u Mladenovcu, Institutu za medicinu rada "Dr Dragomir Karajović", Kliničkom centru u Kragujevcu.

U Beogradu po jedan digitalni rendgen aparat dodeljen je Univerzitetskoj dečjoj klinici i Vojnoj medicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu.

Ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković i predstavnici Ambasade Kine obišli su Univerzitetsku dečiju klinicu u Tiršovoj ulici u Beogradu i poručili da će saradnja dve vlade u oblasti očuvanja zdravlja biti nastavljena i u narednom periodu.

Donacijom dečijoj klinici biće osavremena rendgenska aparatura što je bio jedan od prvih prioriteta klinike, rekla je direktorka klinike Ida Jovanović.

Radiološka služba Dijagnoštičkog centra te klinike je jedna od najopeterećenijih dijagnostičkih službi, i u njoj tokom godine bude pregledano više od 28.000 dece.

Ministar zdravlja Zoran Stanković je ocenio da su rendgen aparati "jedna od krucijalnih potreba" zdravstvenog sistema Srbije, jer su, kako je ukazao neki stari i po 10 i 20 godina.

Donacija iz Kine realizovana je na osnovu Sporazuma o privredno-tehničkoj saradnji iz 2009. godine dve zemlje.




#   rendgen   Zoran Stanković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima