Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kuršumlija: Opština iz svog budžeta stipendira učenike i studente

rssBookmark and Share

22.10.2012. Izvor: Agencija TANJUG

Opština Kuršumlija koja spada u red najsiromašnijih opština u Srbiji izdvojila je iz svog budžeta sredstva za stipendiranje učenika srednjih škola i studenata viših škola i fakulteta.

Kuršumlija: Opština iz svog budžeta stipendira učenike i studente

Predsednik opštine Radoljub Vidić izjavio je Tanjugu da je jedini uslov za dodelu stipendija da ukupna primanja porodice učenika/studenta ne prelaze 42.122 dinara, koliko trenutno iznosi prosečna neto plata u Srbiji. Vidić je rekao da će iznos stipendija zavisiti od broja učenika i studenata koji ispunjavaju uslove.

"Svim redovnim učenicima srednjih škola i studentima iz porodica čiji je mesečni prihod manji od republičkog proseka obezbedićemo stipendije", kazao je Vidić.

On je istako da neće dozvoliti da školovanje dece bude privilegija već da ono mora biti dostupno svima.

Prijave za dodelu stipendija se podnose u Informativno uslužnom centru SO Kuršumlija, a konkurs traje do kraja ove nedelje.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u opštini Kuršumlija, prosečna neto zarada je između 20.000 i 25.000 dinara, a prosečna starost stanovnika između 41,5 i 46,5 godina zbog čega se aktuelna lokalna samouprava u Kuršumliji na svaki način trudi da zadrži i ono malo omladine što je ostalo u gradu.


#   opština   Radoljub Vidić   predsednik opštine   lokalna samouprava
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima