Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Opština traži strožije lekarske propise za ujed mačke

rssBookmark and Share

01.12.2013. S. Radović

Nakon što je jedan građanin Kuršumlije čak pet puta na osnovu lekarskog izveštaja doktora Doma zdravlja u Kuršumliji od opštine naplatio odštetu zbog navodnog ujeda mačke rukovodstvo opštine Kuršumlija zatražilo je od lokalnog Doma zdravlja u tom gradu strožije lekarske propise povodom ovakvih slučajeva.

Opština traži strožije lekarske propise za ujed mačke

Predsednik opštine Radoljub Vidić kaže da je opština zatražila strožije lekarske propise i kontrolu pojedinih Kuršumlijskih lekara jer postoji doktorka u Kuršumlijskom Domu zdravlja koja je jednom Kuršumličanu čak više od pet puta pisala lekarske nalaze i izveštaje zbog ujeda mačke, zbog čega je opština morala da isplati novac.

- Jedan čovek iz sela u okolini Lukovske banje pet puta je naplatio odštetu. On je uredno doneo odgovarajuću lekarsku dokumentaciju svih pet puta, i mi smo morali da isplatimo odštetu. Takvim slučajevima se mora stati na put, kazao je predsednik Vidić.

On je istako da se građani poslednjih meseci masovno javljaju sa zahtevima za odštetu od ujeda mačaka, koji donose validnu lekarskju dokumentaciju.

- Da li su građani Kuršumlije najizloženiji ujedima mačaka ili ima i onih koji „simuliraju“ povrede, kao i to kako lekar jednoj osobi piše čak pet puta za redom da ga je ujela mačka pitanja su kojim će se nadležni organi u narednom periodu ozbiljno baviti, rekao je predsednik.

Visina odštete, po ujedu, kreće se u proseku oko 30.000 dinara, a lokalna samouprava u Kuršumliji u prvih deset meseci ove godine isplatila oko tri miliona dinara građanima na ime odštete zbog ujeda pasa i mačaka.


#   opština   Radoljub Vidić   predsednik opštine   lokalna samouprava
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima