Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mihajlovićeva: Nastavićemo da ulažemo u niški aerodrom „Konstantin Veliki“

rssBookmark and Share

Niš 28.02.2018. Južna Srbija Info

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, održala je danas sastanak sa Darkom Bulatovićem, gradonačelnikom Niša, i direktorom Aerodroma „Konstantin Veliki“ Vladicom Đurđanovićem, sa kojima je razgovarala o dosadašnjem radu niškog aerodroma i planovima za budućnost.

Mihajlovićeva: Nastavićemo da ulažemo u niški aerodrom „Konstantin Veliki“

„Država i grad Niš, kao vlasnik aerodroma, učinili su mnogo u prethodnih nekoliko godina da se niški aerodrom razvija i da danas može da se pohvali sa više od 320.000 putnika“, izjavila je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade ističe, da je za srpsko vazduhoplovstvo važan nastavak ulaganja u Aerodrom „Konstantin Veliki“.

„Vlada Srbije i grad Niš nastaviće da ulažu u ovaj aerodrom i ubuduće, jer on treba da bude alternativni aerodrom „Nikoli Tesli“ kako za postojeće, tako i za nove rute u budućnosti“, izjavila je Mihajlovićeva.

Darko Bulatović, gradonačelnik Niša, zahvalio je potpredsednici Vlade na dosadašnjoj podršci, istakavši značaj daljeg ulaganja u razvoj niškog aerodroma.

„Aerodrom „Konstantin Veliki“ treba da bude u punom kapacitetu alterantivni aerodrom „Nikoli Tesli“ i to smo danas dogovorili. U interesu države i grada Niša, a pre svega građana Srbije, jeste još bolja koordinacija sa resornim ministarstvom, beogradskim aerodromom i kompanijom „Er Srbija““, rekao je Bulatović.

Današnjem sastanku prisustvovali su i Mirjana Čizmarov, direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva, Saša Vlaisavljević, direktor Aerodroma „Nikola Tesla“, kao i izvršni direktor „Er Srbije“ Branislav Malović.


#   Niš   Zorana Mihajlović   aerodrom   Darko Bulatović   Er Srbija   sednica Vlade   Nikola Tesla   Saša Vlaisavljević
@DarkoBulatovic_ @airserbia @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima