Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Posle 25 sati čekanja i problema na Jarinju, karavan "Najlepših narodnih pesama" večeras u Kosovskoj Mitrovici

rssBookmark and Share

Kosovska Mitrovica 12.09.2019. RTS. Južna Srbija Info

Pored svih prepreka i problema na administrativnom prelazu Jarinje, koncert karavana "Najlepše narodne pesme", a ujedno i koncert kojim se obeležava 95 godina postojanja Radio Beograda biće održan 12. septembra u Kosovskoj Mitrovici.

Foto: RTS
Foto: RTS

Posle 25 sati čekanja na prelazu Jarinje, danas u šest posle podne konvoj sa tehničkom opremom, radnicima RTS-a i Stage System-a ušao je na teritoriju Kosova i Metohije.

I pored uredno dostavljene dokumentacije za svu tehničku opremu i poštovane procedure, kosovska administracija uporno je odbijala da propusti naša vozila. Tek zahvaljujući dobroj volji i angažovanju dve žene, direktorke JP mreže "Most" i ministarke lokalne samouprave u kosovskoj vladi, konvoj RTS-a je ušao na teritoriju Kosova i Metohije.

Nadamo se da će uprkos ovom neočekivanom kašnjenju naša ekipa obezbediti sve tehničke preduslove da se koncert uspešno održi.

Na sutrašnjem koncertu u Kosovskoj Mitrovici, sa početkom u 21 čas, uz Narodni orkestar RTS-a će nastupiti Snežana Đurišić, Radiša Urošević, Čeda Marković, Danka Stojiljković, Nevena Božović, Ranko Šemić, kao i pevači iz Kosovske Mitrovice.


#   RTS   Albanci   Kosovska Mitrovica   narodna muzika   administrativna linija   Najlepše srpske pesme   Karavan RTS
@rts_vesti @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima