Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš ponovo - sija

rssBookmark and Share

Niš 01.10.2014. Novosti

Dogovorom lokalnih čelnika sa „EPS Snabdevanjem“, na insistiranje ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića, te uplatom 30 miliona dinara, grad na Nišavi je od ponedeljka ponovo dobio javnu rasvetu.

Niš ponovo - sija

Ministarstvo je, ujedno, pozvalo „EPS Snabdevanje“ da uloži maksimalne napore kako bi se takve i slične situacije ubuduće rešavale pregovorima sa lokalnim samoupravama, a ne isključenjima zbog kojih štetu trpe prvenstveno građani.

Inače, isključenje ulične rasvete u gradu sa oko 270.000 stanovnika izazvalo je veliki revolt Nišlija, koji samo žele život dostojan čoveka u 21. veku...

- Danima smo upozoravali i molili nadležne da izmire dug za električnu energiju, jer smo od „EPS Snabdevanja“ dobili nalog za isključenje. Nažalost, nije ispoštovan čak ni dodatni rok od tri dana, pa smo morali da pribegnemo „makazama“ - objašnjava direktor „Jugoistoka“, Darko Bulatović, naglašavajući da je o svemu prethodno bila obaveštena čak i policija.

Zameraju im, kaže Bulatović, i to što je struja isključena baš u nedelju, iako je svima jasno da bi i bilo koji drugi dan bio jednako problematičan za ostajanje u mrklom mraku...

Ipak, ma koliko mera bila nepopularna, svima je poslata jasna poruka da nema povlašćenih. Da Niš nije ostao bez javne rasvete, takav potez teško bi bilo objasniti Vranjancima, Leskovčanima, Zaječarcima... koje je „Jugoistok“, iz istih razloga i takođe po nalogu „EPS Snabdevanja“, nedavno bio isključio sa mreže. Uostalom, bez struje svakodnevno ostaju i građani koji su neuredne platiše.

- Tačno je da su nas upozoravali, ali niko nije očekivao da će javnu rasvetu isključiti baš u nedelju uveče, kada nismo bili u mogućnosti da reagujemo i sprečimo posledice. Bez obzira na visinu duga, grad Niš ovo nije zaslužio i „EPS Snabdevanje“ je moglo da sačeka bar ponedeljak. Jer, da smo u nedelju na računu imali čak i milijardu dinara, objektivno, ne bismo mogli da obavimo uplatu - kaže zamenik gradonačelnika Niša, Ljubivoje Slavković.

Podsetivši da je dug nastao zbog slabog priliva sredstava u budžet i kreditnog zaduženja grada iz ranijih perioda, Slavković naglašava da Niš više neće biti u mraku, te da će - pored već uplaćenih 30 miliona dinara - najkasnije za petnaestak dana, „EPS Snabdevanju“ biti prosleđen istovetan iznos.


#   Niš   EPS   Jugoistok   Ljubivoje Slavković   Darko Bulatović   EPS Snabdevanje   bez struje
@EPSsnabdevanje @EDJugoistok @DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima