Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Obustavljene operacije katarakte u Nišu

rssBookmark and Share

23.06.2014. JugMedia

Na Očnoj klinici u Nišu obustavljene su operacije katarakte zbog nestašice sočiva. Na ovu operaciju sada čeka 2.900 pacijenata iz Niša i drugih mesta na jugoistoku zemlje, a direktorka Očne klinike dr Gordana Zlatanović kaže da se za poslednjih šest meseci lista čekanja uvećala za 900 ljudi.

Obustavljene operacije katarakte u Nišu

„Sa materijalom kojim smo raspolagali, od početka godine obavili smo oko 800 zahvata. Međutim sočiva više nema, pa nema ni operacija. Poslednji put sočiva smo dobili decembra prošle godine“, rekla je dr Zlatanović

Ona je istakla da ne može da pretpostavi kada će Očna klinika dobiti sočiva jer  nabavka centralizovana i za tender je zadužen republički Fond za zdravstveno osiguranje.

Zbog privremenog obustavljanja operacija katarakte na Očnoj klinici, značajno je povećano interesovanje pacijenata za operacije u niškoj Vojnoj bolnici.

Pacijenti koji se ovih dana prijavljuju za operacije katarakte u Vojnoj bolnici mogu da računaju da će na red stići februara naredne godine.

Duge liste čekanja u državnim zdravstvenim ustanovama naterala je jedan broj imućnijih pacijenata da pomoć potraže u privatnim ordinacijama.

Operacija katarakte u privatnim očnim klinikama u Nišu košta između 650 i 750 evra, a čekanja nema tako da se ovaj zahvat može da završi u roku od dva dana.


#   Klinički centar Niš   katarakta   Klinički centar   Očna klinika
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima