Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Od danas organizovane ture plaćaju 300 dinara po osobi za ulazak u hram Svetog Save

Bookmark and Share

01.10.2022. Južna Srbija Info

Od 1. oktobra 2022. godine naplaćivaće se organizovani obilasci Hrama Svetog Save uz pratnju vodiča Hrama Svetog Save i to na srpskom, engleskom i ruskom jeziku, a ne ulazak u pomenuti Hram.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

U organizovani obilazak je uključeno razgledanje delova Hrama koji inače nisu dostupni svim posetiocima (ulazak u prostor amvona, te prostor ispred ikonostasa i fotografisanje ipred samog oltara, razgledanje mozaika iz neposredne blizine, kao i delovi Kripte koji su inače zatvoreni). Trajanje obilaska je od 30-45 min i podrazumeva pogled na Hram sa istorijske, umetničke i teološke strane.

Grupe koje su izuzete od plaćanja su deca, đaci, studenti iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, kao i sve posete državnih i crkvenih škola, univerziteta i institucija, kao i posete invalida.

Plaćanja se mogu izvršiti nekoliko dana pre posete Hramu putem uplate na žiro račun Hrama Svetog Save 265-1630310009080-35

Ukoliko se desi da određena grupa posetilaca ne bude ranije najavljena, plaćanje će izvršiti u samom Hramu ovlašćenom licu.

Za ostale potrebne informacije oko zakazivanja možete se javiti na telefon:

+381 63 8215 858


#   turizam   naplata   Hram Svetog Save
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima