Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Od septembra ponovo topli obroci za najugroženije Prokupčane

rssBookmark and Share

Prokuplje 18.08.2019. Južna Srbija Info

Posle letnje pauze, Crveni krst Prokuplje počeo je sa pripremama za rad narodne kuhinje koja obezbeđuje dnevne obroke za najugroženije građane.

Od septembra ponovo topli obroci za najugroženije Prokupčane

Kako najavljuju u prokupačkom Crvenom krstu, narodna kuhinja će počev od septembra raditi narednih devet meseci, tokom kojih će oko 300 korisnika svakodnevno dobijati kuvani obrok.

-U toku su pripreme za nastavak rada narodne kuhinje, tako da terenutno ažuriramo spiskove korisnika, u saradnji sa Centrom za socijalni rad. Zahvaljujući Vladi Republike Srbije, Crvenom krstu Srbije i lokalnoj samoupravi, koja finansijski podržava rad narodne kuhinje u Prokuplju, u mogućnosti smo da našim građanima slabijeg materijalnog stanja, svakodnevno obezbedimo kuvane obroke, a tokom vikenda suve obroke, istakla je saradnik na ovom programu, Marija Lazić.

Za nastavak rada narodne kuhinje obezbeđene su osnovne životne namirnice, brašno, pasulj, ulje, pirinač, testenine, začini, povrće, kao i konzervirana hrana za pripremu suvih obroka. Najugroženiji građani Prokuplja će već od početka sptembra redovno dobijati besplatne obroke iz narodne kuhinje Crvenog krsta, koje će im kao i do sada pripremati zaposleni u Turističko sportskoj organizaciji Prokuplje.


#   Prokuplje   Crveni krst org.   narodna kuhinja   topli obrok
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima