Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počela izgradnja kotlarnice u Pirotu

rssBookmark and Share

Pirot 25.03.2011. Agencija BETA

Na lokaciji "Senjak" u Pirotu počeli su radovi na izgradnji nove centralne gradske kotlarnice Javnog preduzeća "Gradska toplana", čija je vrednost oko dva miliona evra. Izgradnja kotlarnice finansira se iz kredita Nemačke razvojne banke i deo je programa "Rehabilitacija lokalnog sistema grejanja u Srbiji".

Počela izgradnja kotlarnice u Pirotu

PIROT -Direktor "Toplane" Radovan Nikolić kazao je nakon polaganja kamena-temeljca da će paralelno početi i radovi na izgradnji novog toplovoda u dužini od 1.200 metara, čija je vrednost 900.000 evra. Prema njegovim rečima, rok za završetak radova na izgradnji kotlarnice i toplovoda je do 1. oktobra ove godine.

- Kotlarnica će biti centralna za ceo grad i moći će osim mazuta da koristi i gas. Kad se završi njena izgradnja, sukcesivno će se iz sistema isključivati sadašnjih pet gradskih kotlarnica i priključivati na centralnu kotlarnicu - kazao je Nikolić.

Državni sekretar u Ministarstvu infrastrukture i energetike Srbije Rajko Perić kazao je da je izgradnja ove kotlarnice od velikog značaja za Pirot i daljinski sistem grejanja koji će poboljšati svoj kvalitet.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić kazao je da se početkom izgradnje ovog objekta ostvaruju strategijski ciljevi opštine Pirot koji će dugoročno rešiti problem snabdevanja grada toplotnom energijom. Predsednik pirotske opštine je dodao da je sa Ministarstvom za infrastrukturu i energetiku dogovoreno da se rekonstruiše put od Pirota do sela Blato u dužini od šest kilometara.

- To je o put koji ima regionalni karakter i koji nije rekonstruisan više od 40 godina - kazao je Vasić, podsećajući da je Pirot i do sada imao značajnu pomoć tog ministarstva oko izgradnje puteva u opštini.


#   Pirot   Vladan Vasić   izgradnja   predsednik opštine   Radovan Nikolić   državni sekretar
@kzpvladanvasic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima